Απαράδεκτες συνθήκες στους χώρους καραντίνας – Έξαλλοι οι γονείς

Απαράδεκτες είναι οι συνθήκες διαβίωσης στους χώρους καραντίνας, τους οποίους επέλεξε η κυβέρνηση για τους επιβάτες που έρχονται στη Κύπρο από το εξωτερικό.

Οι επιβάτες των πτήσεων που αφίχθησαν στη Κύπρο μετά τις 6 το βράδυ μεταφέρθηκαν στους κατασκηνωτικούς χώρους της ΠΑΣΥΔΥ και της ΑΗΚ.

Πρόκειται για 41 άτομα τα οποία έφθασαν χθες στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου από την Βρετανία και 11 άτομα τα οποία έφθασαν σήμερα γύρω στο μεσημέρι από την Ολλανδία.

Και διευκρινίζουμε ότι δεν πρόκειται μόνο για φοιτητές αλλά και για ανθρώπους που βρίσκονταν στο εξωτερικό για άλλους λόγους και έπρεπε να επιστρέψουν πίσω στη πατρίδα τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες έδωσαν γονείς φοιτητών και επιβατών καθώς και οι ίδιοι  επιβάτες οι οποίοι βρίσκονται σε καραντίνα, στους συγκεκριμένους χώρους οι αρχές δεν μερίμνησαν ούτε για τα απαραίτητα.

Ούτε προσωπικά είδη υγιεινής αλλά ούτε και νερό δεν υπήρχε στα δωμάτια, αλλά το σημαντικότερο δεν υπάρχει κανένας αρμόδιος να τους μιλήσει απλά ένας φρουρός ασφαλείας στην είσοδο.

Στους επιβάτες που ήρθαν από Άμστερνταμ, όπως μας έχουν στείλει φωτογραφίες, έχουν αφήσει απλά από ένα καλοκαιρινό σεντόνι και δεν είχαν ούτε νερό να πιουν.

Σίγουρα κανείς δεν απαίτησε να μείνει σε ξενοδοχείο πολυτελείας, αλλά το λιγότερο που είχαν να κάνουν οι αρμόδιοι ήταν αν εφοδιάσουν τους ανθρώπους που βρίσκονται σε καραντίνα με τα στοιχειώδη και τα απαραίτητα.

Όπως ανέφεραν σε παρεμβάσεις τους σε τηλεοπτικές εκπομπές κάποιοι από αυτούς τους ανθρώπους έχουν προβλήματα υγείας αλλά δεν έχουν πρόσβαση στην απαραίτηρη για αυτούς  φαρμακευτική αγωγή.

Όπως ανέφερε και ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης σε τηλεφωνική του παρέμβαση, αρκετοί ξενοδόχοι εξέφρασαν στον ίδιο την επιθυμία τους να παραχωρήσουν τα ξενοδοχεία τους για χώρους καραντίνας.

Αυτό σίγουρα θα διευκόλυνε και τους ίδιους που βρίσκονται σε καραντίνα και θα ήταν και οι συνθήκες καλύτερες αλλά και σύμφωνα με τις συστάσεις των ειδικών, καραντίνα δεν σημαίνει μοιράζομαι ένα δωμάτιο με άλλα 4 άτομα όπως έπραξε η Κυβέρνηση αλλά μένω απομονωμένος σε ένα δωμάτιο χωρίς να έχω επαφή με άλλους.

όχι να έχω πάνω από 50 άτομα να περιφέρονται σε ένα χώρο από τη στιγμή που δεν γνωρίζουν καν εάν κάποιος από αυτούς είναι φορέας κορονοιού.

Όταν εξαγγέλεις κάποια μέτρα πρέπει να μπορείς και να τα εφαρμόσεις.