Στην εντατική ο Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος

Στην εντατική του νοσοκομείου του Χιούστον βρίσκεται ο Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος μετά την επιδείνωση που παρουσίασε τις τελευταίες ώρες η υγεία του, δήλωσε αργά χθες τη νύχτα, ο εκπρόσωπος του Τζιμ Μακ Γκράθ. Ο 88 χρονος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Χέρμπερτ Ουόλκερ Μπους, εισήχθη στο νοσοκομείο για πρώτη φορά στις 7 Νοεμβρίου με συμπτώματα βρογχίτιδας, και παρέμεινε για νοσηλεία επί δώδεκα ημέρες.

Κάποιες επιπλοκές στην υγεία του τον οδήγησαν ξανά στο νοσοκομείο στις 23 Νοεμβρίου. Ο εκπρόσωπος του είπε ότι οι γιατροί του, είναι «συγκρατημένα αισιόδοξοι» και ότι το πρόβλημα του πατέρα Μπους είναι «υπό έλεγχο».

Στη συνέχεια ωστόσο και ενώ βρισκόταν στο Χιούστον του Τέξας για να περάσει τα Χριστούγεννα μαζί με τη σύζυγό του Μπάρμπαρα και τον ένα από τους γιους του, τον Νιλ Μπους, η υγεία του παρουσίασε επιδείνωση και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

“Είχε μια σειρά από επιπλοκές που τον οδήγησαν στη μονάδα εντατικής θεραπείας, όπου τέθηκε υπό παρακολούθηση λόγω του επίμονου πυρετού που τον ταλαιπωρεί”, δήλωσε ο, εκπρόσωπος του πρώην προέδρου.

“Έχει πλήρης αίσθηση και ήταν σε διάθεση να αστειευτεί με τον γιατρό του”, δήλωσε επίσης ο Μακ Γκράθ