Στην ΕΔΥ οι προσλήψεις και προαγωγές των Ημικρατικών. Αλλά ποια ΕΔΥ;

Όσο υπάρχουν κομματικές λίστες θα ζει και θα βασιλεύει η κομματικοποίηση και η αναξιοκρατία στους ημικρατικούς οργανισμούς

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών χαιρετίζει τη χθεσινή δήλωση του αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Παπαδόπουλου για την εσπευσμένη κατάθεση νομοσχεδίου από την Κυβέρνηση ώστε οι διορισμοί και οι προαγωγές στους ημικρατικούς οργανισμούς να γίνονται πλέον από την Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας, όπως άλλωστε ορίζει και το Σύνταγμα.

Παρόμοια πρόταση νόμου έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων από το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών και άλλα κόμματα και ήδη βρίσκεται υπό συζήτηση.

Όμως αμέσως τίθεται το θέμα και για την ίδια την ΕΔΥ η οποία αποτελεί κι αυτή προϊόν κομματικής συναλλαγής.

Για να υπάρξει πραγματική αποκομματικοποίηση και εξορθολογισμός της λειτουργίας των ημικρατικών οργανισμών, πρέπει να αλλάξει εκ βάθρων και η σύνθεση και λειτουργία της ΕΔΥ. Αναμένουμε από την Κυβέρνηση να προχωρήσει σε ανάλογες νομοθετικές πρωτοβουλίες ώστε να αποκομματικοποιηθούν και οι ανεξάρτητοι θεσμοί όπως η ΕΔΥ, αλλά και να τύχουν πλήρους αναμόρφωσης και εκσυγχρονισμού.

Συνεπώς, θα διαφωνήσουμε με τον κ. Παπαδόπουλο ότι τερματίζεται η κομματοκρατία και το ρουσφέτι στους ημικρατικούς με την ανάληψη της ευθύνης των διορισμών και προαγωγών από την ΕΔΥ. Όσο υπάρχουν κομματικές λίστες θα ζει και θα βασιλεύει η κομματικοποίηση και η αναξιοκρατία στους ημικρατικούς οργανισμούς. Μόνο με την ποινικοποίηση των κομματικών καταλόγων (που εισηγήθηκε το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών) μπορεί να ξεκινήσει η αποκομματικοποίηση των ημικρατικών συμβουλίων και οργανισμών.

ΚΙΝΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΣΤΩΝ