Στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, βρισκεται στην Αθήνα όπου θα έχει επαφές  με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της Ελλάδας.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα συναντηθεί στις 10.00 το πρωί με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολούθως θα έχει συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου. Κατά τη συνάντηση, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να ενημερώσει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για το περιεχόμενο της συζήτησης που είχε με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν την περασμένη Δευτέρα, στο περιθώριο της Παγκόσμιας Ανθρωπιστικής Συνόδου, στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Νίκος Αναστασιάδης θα συναντηθεί και με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το μεσημέρι, θα συνεδριάσει εξάλλου στην Αθήνα το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, υπό τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, στην παρουσία και του Κύπριου ομολόγου του Ιωάννη Κασουλίδη, με αντικείμενο τις εξελίξεις στο Κυπριακό.