Στεφάνου: Το πόρισμα Ηλία Στεφάνου «βγάζει τα μάτια της κυβέρνησης»

Στεφάνου: Το πόρισμα Ηλία Στεφάνου «βγάζει τα μάτια της κυβέρνησης»

Ο Στέφανος Στεφάνου ρίχνει το γάντι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

«Ναι, υπάρχουν τεκμήρια που βρίσκονται στο πόρισμα που η Γενική Εισαγγελία έχει τριπλοκλειδωμένο στα συρτάρια της. Ένα πόρισμα που δακτυλοδείχνει και βγάζει τα μάτια της κυβέρνησης. Ζητήσαμε το πόρισμα μέσω της κοινοβουλευτικής διαδικασίας. Αλλά αυτή η κυβέρνηση προτιμά να αφήσει το θέμα να πέσει στα μαλακά δια της σιωπής».

Αυτό δήλωσε σήμερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου στην εκπομπή Πρώτη Ενημέρωση (ΡΙΚ) απαντώντας στην πρόκληση του ΔΗΣΥ να καταθέσει στοιχεία, αν διαθέτει, που να δείχνουν την εμπλοκή του ΔΗΣΥ και της κυβέρνησης στο θέμα των παρακολουθήσεων. Κατηγορώντας την κυβέρνηση Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ για ηθικό έλλειμμα ο Στέφανος Στεφάνου απάντησε και στους ισχυρισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι δεν παρακολουθήθηκε ούτε και ένας πολίτης.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ διερωτήθηκε γιατί δεν έγινε ούτε και μια αγωγή λιβέλλου κατά του Μ. Δρουσιώτη για τα όσα κατέγραψε στα βιβλία του για τους κυβερνώντες και υπενθύμισε ότι την ίδια στάση τηρούσε ο Πρόεδρος και όταν κατηγορείτο η Κύπρος από την Κομισιόν για τα χρυσά διαβατήρια. Ο κ. Αναστασιάδης τότε απέρριψε τις κατηγορίες της Κομισιόν και ισχυρίστηκε ότι αυτό γινόταν στοχοποιημένα και για λόγους ανταγωνισμού. Και διερωτήθηκε: «Όσα ακολούθησαν θεωρείτε ότι ο ΠτΔ έλεγε αλήθεια»; Παρατήρησε εξάλλου ότι ο Πρόεδρος εξακολουθεί να αρνείται τη σύγκρουση συμφέροντος που είχε ο ίδιος στην παραχώρηση των διαβατηρίων παρόλο ότι παραδέχθηκε ότι και το δικηγορικό γραφείο της οικογένειάς του, όπως και άλλα γραφεία μελών του Υπουργικού Συμβουλίου, έστελλαν αιτήσεις στο Υπουργικό Συμβούλιο και εγκρίνονταν.

Ο ΔΗΣΥ και η κυβέρνηση προτιμούν να αναφέρονται στη διακυβέρνηση Χριστόφια παρά στη δική τους διακυβέρνηση γιατί επί δικής τους 10ετούς διακυβέρνησης «ως Κύπρος απογειωθήκαμε στη διαπλοκή και στη διαφθορά, στις κοινωνικές ανισότητες, γιατί χρεοκόπησαν τον Συνεργατισμό, για τις παρακολουθήσεις και το τεράστιο ηθικό έλλειμμα που έχει αυτή η κυβέρνηση και για το γεγονός ότι εδώ και μερικά χρόνια η Κύπρος εξευτελίζεται διεθνώς», σημείωσε ο Στέφανος Στεφάνου. Παράλληλα υπογράμμισε τα ηθικά ελλείμματα αυτής της κυβέρνησης που ενώ συμβαίνουν όλα αυτά κι ενώ σε άλλες χώρες παραιτούνται, η ίδια δηλώνει περήφανη για το έργο της…

Για τις προτάσεις του ΑΚΕΛ

Απαντώντας στις κατηγορίες της κυβέρνησης περί παροχολογίας και λαϊκισμού ο ΓΓ του ΑΚΕΛ σημείωσε ότι οι προτάσεις του ΑΚΕΛ για στήριξη της κοινωνίας και της οικονομίας από το δυσβάστακτο κόστος της ενέργειας έγιναν με πολύ στοχευμένο και μάλιστα με κοστολογημένο τρόπο.

Ο Στ. Στεφάνου αναφέρθηκε επιπλέον στις προτάσεις νόμου του ΑΚΕΛ στη Βουλή που ενισχύουν τα έσοδα του κράτους και αφορούν στη φορολογία των υπερκερδών ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει την πολιτική βούληση να κάνει αυτή τη δουλειά.

Το ΑΚΕΛ δεν θα αναμιχθεί στις αρχιεπισκοπικές εκλογές

Ερωτηθείς για τις αρχιεπισκοπικές εκλογές ο ΓΓ του ΑΚΕΛ υπογράμμισε ότι: «Το ΑΚΕΛ δεν θα αναμιχθεί στις αρχιεπισκοπικές εκλογές διότι είναι πεποίθησή μας ότι πρέπει να υπάρξει πλήρης διαχωρισμός κράτους και εκκλησίας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι πολίτες δεν πρέπει να ενδιαφέρονται για τις αρχιεπισκοπικές εκλογές. Από τη στιγμή που προβλέπεται από τον καταστατικό χάρτη της Εκκλησίας οι πολίτες μπορούν να ψηφίσουν. Εμείς θα θέλαμε να έχουμε μια Εκκλησία που να υπηρετεί το πνευματικό και φιλανθρωπικό της έργο, να εκπέμπει μηνύματα αγάπης και αλληλεγγύης προς τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας και ασφαλώς να μην σκανδαλίζει το ποίμνιο».