Στεφάνου: Στα ευνομούμενα κράτη οι κυβερνήσεις αναλαμβάνουν την ευθύνη τους

Στα ευνομούμενα κράτη οι κυβερνήσεις αναλαμβάνουν την ευθύνη τους, ανέφερε σε δήλωσή του για την ελευθεροτυπία, τη διαπλοκή και τη διαφθορά ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.

Η κυπριακή κοινωνία παρακολουθεί εμβρόντητη την ελευθερία του Τύπου να είναι το νέο θύμα του αυταρχισμού και των καθεστωτικών νοοτροπιών της διακυβέρνησης Αναστασιάδη. Ο κ. Αναστασιάδης και η κυβέρνησή του είναι αντιμέτωποι με την κοινωνία.

Πρώτον, η κυβέρνηση Αναστασιάδη/ΔΗΣΥ αποτελεί την προσωποποίηση της κραυγαλέας σύγκρουσης συμφέροντος και της διαπλοκής.

Η ανάμειξη του Προέδρου και μελών της κυβέρνησης στη βιομηχανία «χρυσών» διαβατηρίων, τα πολλά εκατομμύρια που έβγαλαν έξω οι συμπέθεροι του Προέδρου γλιτώνοντας το κούρεμα καταθέσεων, οι διακοπές στις Σεϋχέλλες με το τζετ του Σαουδάραβα στον οποίο ο Πρόεδρος έδωσε δεκάδες διαβατήρια, αποτελούν τρανταχτά και αναντίλεκτα παραδείγματα της σύγκρουσης συμφέροντος και της διαπλοκής.

Δεύτερο, ο κ. Αναστασιάδης είναι ο πρώτος και ο μόνος Πρόεδρος της Κύπρου που συζήτησε με πολιτικούς, διπλωμάτες, δημοσιογράφους, τον Αρχιεπίσκοπο, τη διχοτόμηση της Κύπρου και τα δύο κράτη. Συζήτησε αυτή την επικίνδυνη λύση, την οποία επίσημα προωθεί η τουρκική πλευρά μετά την ανάδειξη του Ερσίν Τατάρ στην ηγεσία της τουρκοκυπριακής κοινότητας.

Για τέτοια ζητήματα, στα ευνομούμενα κράτη οι κυβερνήσεις αναλαμβάνουν την ευθύνη τους. Εδώ, η κυβέρνηση ζητά και τα ρέστα.