Στεφάνου: Ο Ι. Νικολάου προκαλεί με δημόσιες δηλώσεις

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, σε δηλώσεις του στη Βουλή, αναφερόμενος  στις χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως , είπε ότι ο κ. Ιωνάς Νικολάου, ενώ θα έπρεπε εδώ και καιρό να παραιτηθεί, για διαφορά σοβαρά γεγονότα, που αφορούν στον τομέα ευθύνης του, “προκαλεί κιόλας με δημόσιες δηλώσεις του” λέγοντας ότι οι προηγούμενοι “το μόνο που έκαναν ήταν διαπιστώσεις και δεν έπαιρναν μέτρα”.

Ο κ. Στεφάνου είπε: “Και ποιος μιλά; Ο Ιωνάς Νικολάου, ο οποίος όταν το κόμμα του βρισκόταν στην αντιπολίτευση, κάθε τρεις και λίγο ζητούσε παραιτήσεις, αλλά τώρα όποτε συμβεί κάτι στον τομέα ευθύνης του, εξαφανίζεται”.

“Και θα πρέπει”, πρόσθεσε, “να πούμε ότι αυτό είναι χαρακτηριστικό και της κυβέρνησης στην οποία είναι Υπουργός. Αυτής της κυβέρνησης δεν ιδρώνει το αυτί της για τίποτε. Κάηκαν τα δάση μας και με τη μεγαλύτερη ευκολία έριξαν τις ευθύνες στους υπηρεσιακούς. Και όταν αυτό υπογραμμίστηκε, έλεγαν ότι οι δημοσιογράφοι δεν έγραψαν την πραγματικότητα”.

Επίσης, είπε πως “όταν έγινε φονικό στο μέσο της Αγίας Νάπας, ο αρμόδιος Υπουργός εξαφανίστηκε”, για να προσθέσει ακόμα ότι “πρόσφατα αθωώθηκαν οι δράστες για τα επεισόδια σε βάρος του κ. Ταλάτ στη Λεμεσό το 2014, στα οποία επεισόδια σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, η αστυνομία είχε ευθύνη γιατί συνέβηκαν και ο αρμόδιος Υπουργός δεν βγήκε να πει μια λέξη”.

Ο κ. Στεφάνου είπε πως “το δείγμα γραφής της κυβέρνησης μέχρι τώρα είναι απτό και ξεκάθαρο”, σημειώνοντας ότι “δεν αναλαμβάνει ευθύνη για τίποτα”.

Είπε πως “το μόνο που κάνει είναι να μετακυλύει τις ευθύνες σε άλλους”, συμπληρώνοντας πως “και αυτό το γεγονός μας λέει ότι δυστυχώς ούτε και τώρα η κυβέρνηση προφανώς δεν θα κάνει τίποτα για τα σάπια μήλα, για τα οποία μίλησε και ο Υπουργός, που υπάρχουν στην Αστυνομία”.

Κατέληξε λέγοντας ότι “επιτέλους η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και επιτέλους οι Υπουργοί της να δείξουν εκείνη την ευαισθησία, που έλεγαν ότι είχαν, όταν βρίσκονταν στην αντιπολίτευση”.