Στεφάνου: Ο ΔΗΣΥ έχει πάρει διαζύγιο από την αλήθεια

Απάντηση Εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου, στον ΔΗΣΥ

Με τη σημερινή ανακοίνωσή του ο ΔΗΣΥ για πολλοστή φορά επιβεβαιώνει ότι εδώ και καιρό έχει πάρει διαζύγιο από την αλήθεια. Έχοντας ως αυτοσκοπό την άσκηση κριτικής στο ΑΚΕΛ, επιστρατεύει το ψέμα και τη διαβολή. Αυτό κάνει και σήμερα. Βάζει δηλώσεις στο στόμα του Άντρου Κυπριανού, τις οποίες ο ΓΓ του Κόμματος ποτέ δεν έκανε.

Σ’ αυτό τον ανήθικο δρόμο εμείς δεν θα ακολουθήσουμε. Θα εξακολουθήσουμε με καθαρότητα, εντιμότητα και υπευθυνότητα να διατυπώνουμε τις απόψεις και τις προτάσεις μας εξυπηρετώντας το δημόσιο συμφέρον και όχι τα συμφέροντα των λίγων και προνομιούχων, όπως κάνει η κυβέρνηση Αναστασιάδη – Συναγερμού.

Θα εξακολουθήσουμε να υπηρετούμε την αλήθεια και όχι να καλλιεργούμε ψευδαισθήσεις στον λαό μας ότι η Κύπρος γίνεται ο «άρχων της περιοχής», όπως κάνει η κυβέρνηση και ο ΔΗΣΥ.

Θα εξακολουθήσουμε με συνέπεια να εργαζόμαστε για λύση στο πλαίσιο της δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας χωρίς να ερωτοτροπούμε με άλλες λύσεις, όπως κάνουν οι κυβερνώντες.

Μεγάλη αγωνία έχει ο ΔΗΣΥ αν το ΑΚΕΛ θα κάνει συνεργασία με το ΔΗΚΟ. Τις συνεργασίες του το ΑΚΕΛ τις κτίζει στη βάση πολιτικών συγκλίσεων σε ουσιαστικά θέματα και δεν τις κάνει με αυτοσκοπό την εξουσία. Τέτοια «επικίνδυνα u-turn» -για να δανειστούμε την έκφραση που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ σε σημερινή συνέντευξή του- είναι ο ΔΗΣΥ που τα κάνει, ξεγελώντας τον κόσμο και τους πρόσκαιρους συνεργάτες του.