“Μαϊμού” γιατρός: «Σχέδιο δράσης» σε μοναστήρια

“Μαϊμού” γιατρός: «Σχέδιο δράσης» σε μοναστήρια

Νέες αποκαλύψεις για τη δράση του “μαϊμού” γιατρού, ο οποίος συνελήφθη από τις αστυνομικές Αρχές για υποθέσεις ανθρωποκτονίας, απάτης, διακίνησης ναρκωτικών και αντιποίησης ιατρικού λειτουργήματος.

Ο συλληφθείς παρίστανε τον γιατρό κι έπειθε τους ασθενείς με βαριές ασθένειες να διακόψουν τις θεραπείες τους, με αποτέλεσμα δύο παιδιά, ηλικίας 14 και 16 ετών, και ένας 78χρονος να χάσουν τη ζωή τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του “Ελεύθερου Τύπου”,ο 47χρονος “Νίκος Κόντος” είχε ένα σχέδιο διάδοσης της “ιατρικής φήμης” του, το οποίο είχε στηρίξει πάνω στα… μοναστήρια, στους γέροντες, στους πνευματικούς και τις μοναχές.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο 47χρονος… ανέλαβε μία μοναχή από την Ιερά Μονή Ταξιαρχών Πηλίου, η οποία διαγνώσθηκε με μεταστατικό καρκίνο στο συκώτι το 2016. Ακολούθησε για δύο χρόνια (2016-2018) την “αγωγή” του διακόπτοντας κάθε άλλη ιατρική θεραπεία, έχοντας θετική εξέλιξη στην πορεία της υγείας της.

Μέσω της συγκεκριμένης μοναχής γνώρισαν τον “Κόντο” άλλες επτά μοναχές, οι οποίες είτε έκαναν χειρουργικές επεμβάσεις, νοσηλείες, προληπτικές εξετάσεις είτε έλαβαν σκευάσματα. Όπως κατέθεσε μία μοναχή, λόγω της θετικής εξέλιξης της υγείας της πρώτης μοναχής, αρκετοί προσκυνητές ενδιαφέρθηκαν να πληροφορηθούν για τον “διάσημο γιατρό”, ο οποίος ποτέ δεν πήρε χρήματα από εκείνες για τα σκευάσματα ή τις… οδηγίες. Σημειώνεται, πως σύμφωνα με το δημοσίευμα, δύο από τις μοναχές υπεβλήθησαν σε χειρουργικές επεμβάσεις, το 2017 και το 2020.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος