Στεφάνου: Οι όροι εντολής δεν καλύπτουν την έρευνα για τα κυκλώματα

Ένα από τα κύρια προβλήματα του σκανδάλου είναι τα ξεχειλωμένα κριτήρια που η κυβέρνηση Αναστασιάδη αποφάσισε, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.

Η ανακοίνωση:

Επανερχόμαστε στο θέμα των όρων εντολής της ερευνητικής επιτροπής για τις κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεις.

Σύμφωνα με τους όρους εντολής που τέθηκαν στην Ερευνητική Επιτροπή, αυτή θα ελέγξει τις πολιτογραφήσεις στη βάση των κριτηρίων που ίσχυαν τη δεδομένη στιγμή.

Πού θα οδηγήσει, όμως, αυτή η προσέγγιση;

Θα οδηγήσει στο ίδιο συμπέρασμα μ’ αυτό της κυβέρνησης για τις πολιτογραφήσεις, η οποία δια στόματος του Υπουργού Εσωτερικών είχε δηλώσει ότι εξέτασε τις περιπτώσεις και δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό.

Ένα από τα κύρια προβλήματα του σκανδάλου είναι τα ξεχειλωμένα κριτήρια που η κυβέρνηση Αναστασιάδη αποφάσισε για να μετατρέψει το πρόγραμμα παραχώρησης υπηκοότητας σε βιομηχανία μαζικής έκδοσης «χρυσών διαβατηρίων».

Επιπρόσθετα, οι όροι εντολής δεν καλύπτουν την έρευνα για τα κυκλώματα που στήθηκαν γύρω από αυτή τη βιομηχανία. Δεν καλύπτει τις ενδεχόμενες υπερβάσεις και παρανομίες έγιναν από μεσάζοντες. Για τη διαπλοκή των κυκλωμάτων με την εκτελεστική εξουσία και όλα αυτά που διέπουν το σκάνδαλο των «χρυσών διαβατηρίων» στο οποίο η κυβέρνηση είναι πρωταγωνίστρια.