Στεφάνου: Και ο Ν. Παπαδόπουλος υπερψήφισε το κούρεμα καταθέσεων

Σε δήλωση του για το κούρεμα καταθέσεων, ο Εκπροσώπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, τόνισε ότι πριν τις  τις εκλογές του 2013 όλοι συμμερίζονταν τη θέση ότι το κούρεμα των καταθέσεων αποτελεί καταστροφή για την Κύπρο.

Και με αυτή την δέσμευση ο κ. Αναστασιάδης διεκδίκησε και κέρδισε τις εκλογές, είπε συνεχίζοντας.

Μέσα σε 15 μέρες, τότε, ο κ. Αναστασιάδης ξέχασε τη δέσμευσή του ότι δεν θα δεχθεί κούρεμα καταθέσεων και το αποδέχθηκε. Τότε δήλωνε ότι του έβαλαν το πιστόλι στον κρόταφο και κατόπιν ότι προτιμούσε να είναι ωφέλιμος πάρα αρεστός. Μετά ανακάλυψε ότι το κούρεμα δήθεν το συμφώνησαν οι προηγούμενοι και εσχάτως ρίχνει το φταίξιμο στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Επιτέλους, ο κ. Αναστασιάδης θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του, να παραδεχθεί ότι αυτός πρότεινε το πρώτο κούρεμα, αυτός δέχθηκε γενικά το κούρεμα.

Είναι το κούρεμα των καταθέσεων που κατέστρεψε την οικονομία. Ό,τι βιώνουν οι πολίτες από το 2013 και εντεύθεν είναι αποτέλεσμα του κουρέματος των καταθέσεων και της καταστροφής της οικονομίας. Θα πρέπει να θυμίσω ότι και ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος, ο οποίος σήμερα επιρρίπτει την ευθύνη στον κ. Αναστασιάδη για το κούρεμα, πως κι αυτός υπερψήφισε το κούρεμα των καταθέσεων.

Θα ήθελα, επίσης, να υπενθυμίσω ότι ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος και η ομάδα του συμμετείχαν στη διακυβέρνηση τούτου του τόπου και όταν αποφάσισε ο κ. Παπαδόπουλος να αποχωρήσει από την κυβέρνηση αποχώρησε όχι για την κοινωνικο-οικονομική πολιτική, όχι γιατί ο κ. Αναστασιάδης δεν στάθηκε συνεπής στην δέσμευσή του να μην υπάρξει κούρεμα καταθέσεων, αλλά αποχώρησε από την κυβέρνηση εξαιτίας του Κυπριακού.

Μέχρι πρόσφατα ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος υποστήριζε τα πάντα που ερχόντουσαν από την κυβέρνηση και ήταν συμπρωταγωνιστής, μαζί με τον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και τον κ. Νίκο Αναστασιάδη, της πολιτικής που προκάλεσε μια οικτρή κατάσταση για την κοινωνία και τη μεγάλη πλειοψηφία των πολίτων.”