Νεοφύτου: Στην Κύπρο αρέσκονται στο να μεγεθύνουν τα προβλήματα και να κρύβουν τις επιτυχίες

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου σε δηλώσεις του κατά την διάρκεια της επίσκεψης αντιπροσωπείας του κόμματος  στο Ινστιτούτο Κύπρουδήλωσε ότι στην  Κύπρο γενικά το πολιτικό σύστημα αρέσκεται στο να μεγεθύνει τα προβλήματα και να κρύβει τις επιτυχίες της Κύπρου.

Συνεχίζοντας είπε ότι ο Κυπριακό Ινστιτούτο είναι μια μεγάλη επιτυχία για την Κύπρο και θέλω να δώσω τα συγχαρητήρια στον κύριο Παπανικολάου, στους επιτρόπους αλλά και το επιστημονικό προσωπικό.

Εδώ σε αυτό τον κρυμμένο κυπριακό θησαυρό εργοδοτούνται 150 επιστήμονες οι πλείστοι με διδακτορικά. Είναι η Κύπρος της επιτυχίας με το κατά άτομο κονδύλι που πήραν από ευρωπαϊκά προγράμματα να είναι 13 φορές παραπάνω από αυτά που παίρνει ο μέσος όρος των ευρωπαίων επιστημών.

Επιπρόσθετα, είμαστε εδώ και απολογούμαι στον κύριο Παπανικολάου και στο board of trustees ότι ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος στην Κύπρο δεν γνώριζε τις επιτυχίες.

Στην Κύπρο κατασκευάζονται μη επανδρωμένα αεροσκάφη, έχουμε ήδη 20 στο σύνολο.

Στην Κύπρο έχουμε το πρώτο κτήριο που 365 μέρες τον χρόνο με τις τεχνολογίες εδώ δεν χρειάζεται ηλεκτρικό ρεύμα για να έχει σε όλη τη διάρκεια του χρόνου και κλιματισμό για το καλοκαίρι και θέρμανση για το χειμώνα.

Μπράβο στην Κύπρο της επιτυχίας, αυτή είναι την Κύπρο που θέλουμε της καινοτομίας και της έρευνας. Άκουσα και θέλω να απολογηθώ και στους ερευνητές αυτό είναι το μέλλον της Κύπρου, άνθρωποι που αν δεν υπήρχε αυτό το Ινστιτούτο θα ήταν και αυτοί ξενιτεμένοι. Στόχος είναι να δημιουργήσουμε την καλύτερη Κύπρο και ας δεν έχουμε εμείς δουλειά οι πολιτικοί να κάνουμε ανακυκλώνοντας τη μιζέρια.

Τελειώνοντας, και πάλι να συγχαρώ το Ινστιτούτο, τους συντελεστές αλλά να μου επιτρέψετε και πάνω απ’ όλα αυτούς τους νέους ανθρώπους που μας κάνουν περήφανους άσχετα αν δεν το γνωρίζαμε.