Στεφάνου: Η κυβέρνηση να υιοθετήσει τις αποφάσεις της Βουλής για την ακρίβεια

Στεφάνου: Η κυβέρνηση να επιστρέψει στην οικονομία και την κοινωνία τα αυξημένα έσοδα λόγω ακρίβειας

Η κυβέρνηση οφείλει να επιστρέψει στην κοινωνία και την οικονομία τα αυξημένα έσοδα από φορολογίες που έχει, λόγω της ακρίβειας. Το κάλεσμα απηύθυνε εκ νέου σήμερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου στο πλαίσιο επίσκεψής του στην Βιομηχανική Περιοχή Δαλιού και στον Όμιλο Λαϊκού, όπου ακριβώς μοιράστηκε προβλήματα που αντιμετωπίζουν επιχειρήσεις και εργαζόμενοι, λόγω της ακρίβειας.

Συγκεκριμένα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ κάλεσε εκ νέου την κυβέρνηση να αφήσει την παθητική της στάση και να υιοθετήσει τις αποφάσεις της μεγάλης πλειοψηφίας της Βουλής για μείωση των φόρων στον ηλεκτρισμό και στα καύσιμα ώστε να βοηθηθούν οι εργαζόμενοι, οι επιχειρηματίες και ευρύτερα η κοινωνία και η οικονομία να αντιμετωπίσουν το μεγάλο κόστος της ακρίβειας.

Ο Στέφανος Στεφάνου για πολλοστή φορά υπενθύμισε ότι το κράτος έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει, αφού η κυβέρνηση, κατά το 1ο επτάμηνο του 2022, εξαιτίας της ακρίβειας, έχει εισπράξει 850 εκ. ευρώ από τις φορολογίες. Παράλληλα η ίδια η κυβέρνηση έχει αναθεωρήσει τις προβλέψεις για αυξημένα έσοδα πάνω από 1 δις ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου. «Η κυβέρνηση οφείλει μέχρι το τέλος του χρόνου να επιστρέψει αυτά τα λεφτά στην οικονομία και στην κοινωνία. Ας ξεκινήσει από τη απόσυρση των αναφορών που έχει κάνει στο Ανώτατο και να υιοθετήσει τις αποφάσεις που πήρε η Βουλή με πρωτοβουλία του ΑΚΕΛ», διαμήνυσε ο ΓΓ του κόμματος.

Ο Στέφανος Στεφάνου υπενθύμισε ότι η ακρίβεια δεν προέκυψε από το πουθενά αλλά «αυτό το οποίο έχουμε ανάγκη είναι να λάβουμε συγκεκριμένα μέτρα έτσι ώστε στο βαθμό του δυνατού να την αντιμετωπίσουμε. Μέτρα -αποφάσεις έχουν ληφθεί εκ μέρους της Βουλής με πρωτοβουλία του ΑΚΕΛ. Δυστυχώς η κυβέρνηση δεν τα έχει αποδεχθεί τη στιγμή μάλιστα που η Ευρώπη παίρνει αποφάσεις προς την κατεύθυνση της μείωσης του κόστους της ενέργειας αλλά και για τη στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων», τόνισε.