Στεφάνου: Η κυβέρνηση είναι αποδεδειγμένα η κυβέρνηση της διαφθοράς

Η κυβέρνηση είναι αποδεδειγμένα η κυβέρνηση της διαφθοράς, αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, Στεφανος Στεφάνου

Δύο είναι τα βασικά συμπεράσματα που τεκμηριώθηκαν χθες ενώπιον της Βουλής από τον Γενικό Ελεγκτή κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού της Υπηρεσίας του.

Πρώτον: «Από το 2013 η βαθμολογία της Κύπρου πέφτει συνεχώς -στον Δείκτη Διαφθοράς της Παγκόσμιας Τράπεζας- και έχει φτάσει στο χαμηλότερο σημείο από τότε που εκδίδεται ο δείκτης αυτός για την Κύπρο».

Δεύτερο: «Η Κύπρος, για πρώτη φορά στην ιστορία της, δεν τηρεί πλέον τις θεμελιώδεις αρχές που έχουν υιοθετήσει τα Ηνωμένα Έθνη ως μέτρο ενίσχυσης της λογοδοσίας και διαφάνειας».

Με άλλα λόγια, η κυβέρνηση Αναστασιάδη-Συναγερμού είναι αποδεδειγμένα η κυβέρνηση της διαφθοράς, γεγονός που προκάλεσε τον παγκόσμιο διασυρμό της χώρας μας. Και δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς από τη στιγμή που η διαφθορά στην Κύπρο βρίσκει εύκρατο κλίμα και πρόσφορο έδαφος στις πολιτικές και τις πρακτικές της κυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ.