ΔΗ.ΠΑ: Καλούμε το κράτος να μελετήσει το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας του σφαγείου Κοφίνου

Για το κλείσιμο του σφαγείου Κοφίνου και τις παρενέργειες που ακολούθησαν αναφέρεται σε γραπτή δήλωση η Δημοκρατική Παράταξη καλώντας το κράτος να επανεξετάσει τη λειτουργία του

«Το θέμα που προέκυψε με τα σφαγεία και τους ελλιπείς υγειονομικούς ελέγχους, επαναφέρει ξανά στο προσκήνιο τις διαδικασίες, τον τρόπο, αλλά και τις ευθύνες του κράτους να αφήσει το σφαγείο Κοφίνου να οδηγηθεί στην πτώχευση.

Δυστυχώς, το σφαγείο Κοφίνου, το οποίο λειτουργούσε ως ημικρατικός οργανισμός και λειτουργούσε μονοπωλιακά, το μόνο που κατάφερε ήταν να δημιουργήσει χρέη 30 περίπου εκατομμυρίων, με αποτέλεσμα το κλείσιμό του.

Η ιστορική αναδρομή της απόφασης για κλείσιμο του σφαγείου Κοφίνου, μας οδηγεί στο σήμερα και στα όσα θλιβερά είδαν το φως της δημοσιότητας με τα κρούσματα κορωνοϊού σε σφαγεία, την εργοδότηση παράνομων εργαζομένων και τις άθλιες συνθήκες υγιεινής.

Ενόψει, μάλιστα, των εορτών, με τις καταναλωτικές ανάγκες να αναμένεται να είναι αυξημένες, εάν, φυσικά το επιτρέψουν οι συνθήκες, κρούομεν τον κώδωνα του κινδύνου.

Καλούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους να διασφαλίσουν ότι η προμήθεια του κρέατος στην αγορά θα γίνει με ασφάλεια και πως θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε η ποιότητα των κρεάτων να είναι υψηλή, τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα υγιεινής.

Καλούμε, παράλληλα το κράτος να μελετήσει ακόμα και το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας του σφαγείου Κοφίνου κατά τρόπο πιο λειτουργικό και αποτελεσματικό, αποφεύγοντας τα λάθη του παρελθόντος.»