Στεφάνου: Δεν ακούσαμε κάτι που δεν αναμέναμε να ακούσουμε από τον Υπ.Οικονομικών

“Κατά τη σημερινή ομιλία του Υπουργού Οικονομικών στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2018 δεν ακούσαμε κάτι που δεν αναμέναμε να ακούσουμε  από τον Υπουργό” σημειώνει σε δηλώσεις το ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.

Παράλληλα ανέφερε πως “με τα όσα έχουμε ακούσει, οι πολίτες θα πρέπει να διερωτώνται εάν ζουν στον ίδιο κόσμο που αυτοί βιώνουν με τον κόσμο που βιώνουν οι κυβερνώντες.  Ο Υπουργός Οικονομικών έχει πει διάφορα πράγματα για την οικονομία τα οποία πολλά από αυτά δεν είναι έτσι.  Δεν έχει αναφέρει καμία λέξη για τα όσο βιώνει η μεσαία τάξη, για τα όσα βιώνουν οι μισθωτοί, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού”.

“Εκείνη, η μεγάλη μερίδα του πληθυσμού που βιώνει μια οδυνηρή πραγματικότητα κάθε μέρα, που διερωτάται αν μπορεί να βγάλει το μήνα, που διερωτάται τι θα του ξημερώσει η επόμενη μέρα. Οι κυβερνώντες ζουν στο δικό τους πλασματικό κόσμο που δεν υπάρχουν προβλήματα, που δεν υπάρχουν ανησυχίες, που δεν υπάρχει απογοήτευση και αφήνουν την ανησυχία την απογοήτευση και την οδυνηρή πραγματικότητα να τα βιώνουν στο πετσί τους οι πολίτες” επισημαίνει ο κ. Στεφάνου.

Τέλος καταλήγοντας, τόνισε πως “με τέτοια προσέγγιση οι κυβερνώντες επιβεβαιώνουν ότι δεν μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο για τη μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου αφού είναι ικανοποιημένοι με την ανισότητα, την φτώχεια, την ανεργία , τους χαμηλούς μισθούς και όλα όσα βασανίζουν τους πολίτες”.