Στεφάνου για τα μέτρα: Η κυβέρνηση αντί να ενοχοποιεί τους πολίτες, ας αναλογιστεί τις δικές της ευθύνες

Η κυβέρνηση αντί να ενοχοποιεί τους πολίτες, ας αναλογιστεί τις δικές της ευθύνες, τόνισε σε γραπτή δήλωσή του ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου

«Εκ του αποτελέσματος, φαίνεται ότι τα πρόσφατα μέτρα της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της πανδημίας δεν αποδίδουν στο βαθμό που θα έπρεπε. Αυτό είναι ανησυχητικό και επικίνδυνο.

Είχαμε προειδοποιήσει ότι τα αντιφατικά και δυσανάλογα μέτρα, η επιλεκτική αυστηρότητα αλλά και η προχειρότητα φέρνουν αντίθετα αποτελέσματα. Θα έπρεπε να είχε προβλέψει η κυβέρνηση ότι υπονομεύεται η εμπιστοσύνη των πολιτών στην προσπάθεια όταν άλλα μέτρα και σταθμά ισχύουν για τις χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις και καταστήματα και εντελώς άλλα για τα μεγάλα πολυκαταστήματα και τις εκκλησίες.

Η κυβέρνηση αντί να ενοχοποιεί τους πολίτες, ας αναλογιστεί τις δικές της ευθύνες τόσο όσον αφορά στην προετοιμασία του συστήματος υγείας όσο και στις αποφάσεις της.

Ταυτόχρονα, το ΑΚΕΛ απευθύνει μήνυμα στην κυβέρνηση να εισακούσει την κραυγή αγωνίας των χιλιάδων μικροεπιχειρηματιών που έχουν εξοντωθεί επαγγελματικά από τα μέτρα αλλά και από την ασφυκτική πίεση των ενοικίων, των εξώσεων και των εκποιήσεων.»