Κουκουμά για τη σύλληψη μητέρας: Άκαρδη μητέρα ή άκαρδο κράτος;

Άκαρδη μητέρα ή άκαρδο κράτος; Διερ4ω τάται η βουλευτής του ΑΚΕΛ, Σκεύη Κουκουμά αναφερόμενη στη σύλληψη της μητέρας που άφησε τα παιδιά της ανεπιτήρητα στο σπίτι.

«Η είδηση ότι μια μητέρα άφησε τρία ανήλικα παιδιά μόνα και πήγε στην εργασία της δημιουργεί εκ των πραγμάτων οργή και αγανάκτηση για την απουσία δομών και πολιτικών που να στηρίζουν ουσιαστικά τις μονογονεικές οικογένειες.

Δυστυχώς η περίπτωση αυτή δεν είναι μοναδική. Καθημερινά αρκετές γυναίκες μονογονιοί βρίσκονται μπροστά στα τραγικά αδιέξοδα που τις οδηγεί ο εργασιακός μεσαίωνας και ένα κράτος που αντιμετωπίζει τα προβλήματα τους λογιστικά παρά ανθρωπιστικά.

Σήμερα, όσο και εάν γίνεται προσπάθεια να αναδειχθούν οι ευθύνες της γυναίκας παρά των αρμόδιων υπηρεσιών, ζούμε τις συνέπειες του πισωγυρίσματος στις πολιτικές πρόνοιας, την έλλειψη οράματος και την αδυναμία να εκσυγχρονιστούν οι δομές στήριξης στην βάση των σύγχρονων αναγκών της κοινωνίας.

Οι διακηρύξεις ότι μητέρες ανήλικων παιδιών στηρίζονται για τη φύλαξη τους από το κράτος, επιδοτώντας τες για να μένουν σπίτι να τα φροντίζουν, είναι στη σφαίρα της φαντασίας!»