Στεφάνου για ΡΙΚ: Το παραδέχονται και οι ίδιοι ότι κάνουν λογοκρισία

Το παραδέχονται και οι ίδιοι ότι κάνουν λογοκρισία, ανέφερε σε δήλωση του ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.

Είναι εκπληκτικό αυτό που κάνει ο Πρόεδρος του ΡΙΚ. Παραδέχεται ότι το ΔΣ του ΡΙΚ προέβη σε λογοκρισία φοβούμενος την πολιτική σάτιρα και μετά βγαίνει δημόσια να κατηγορεί το ΑΚΕΛ για πολιτικές σκοπιμότητες.

Με όσα λέει ο κ. Φράγκου απλά επιβεβαιώνει ότι όντως το ΡΙΚ λειτουργεί ως φερέφωνο των κυβερνώντων. Επί ημερών της κυβέρνησης Αναστασιάδη κόπηκε η σάτιρα -οι πολίτες θυμούνται την πετυχημένη σατιρική εκπομπή «Πατάτες αντιναχτές»- και δεν την επανάφεραν ποτέ, κόπηκαν οι βραδινές πολιτικές συζητήσεις (μετά από πολλή πίεση επανάφεραν μία), εγκαινίασαν τις απευθείας μεταδόσεις των δηλώσεων των υπουργών μετά του Υπουργικό Συμβούλιο, καθιέρωσαν τις «εμπιστευτικές κυβερνητικές πληροφορίες» ως είδηση, συμπεριέλαβαν τους υφυπουργούς και επιτρόπους στον κυβερνητικό χρόνο περιορίζοντας ταυτόχρονα τον χρόνο της αντιπολίτευσης.

Σε σχέση με τη διαβεβαίωση του Προέδρου του ΔΣ του ΡΙΚ ότι δεν δέχεται παρεμβάσεις από το Προεδρικό και την Πινδάρου, πρέπει να σημειώσουμε ότι μας… έπεισε. Το Προεδρικό φαίνεται ότι παρεμβαίνει μόνο στο εξωτερικό για τις ειδήσεις, όπως έκανε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με τον Εμίρη του Κατάρ, αλλά δεν παρεμβαίνει στο ΡΙΚ και στο ΔΣ, που το ίδιο διόρισε.

Για όλα αυτά βέβαια, ο κ. Φράγκος θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις ενώπιον της Βουλής σύντομα, αφού η Κ.Ο. του ΑΚΕΛ εγγράφει το θέμα ως αυτεπάγγελτο στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Και ένα τελευταίο. Το ΑΚΕΛ δεν είπε τίποτα για τους δημοσιογράφους, είναι τις πρακτικές του ΔΣ του ΡΙΚ και τις παρεμβάσεις των κυβερνώντων που καταγγέλλει, οι οποίες πλήττουν την αξιοπρέπεια των δημοσιογράφων και των εργαζομένων στο ΡΙΚ.