ΔΗΚΟ: Τα ημίμετρα αντανακλούν την ανικανότητα της κυβέρνησης να διαχειριστεί τη κρίση

«Τα ημίμετρα αντανακλούν την ανικανότητα της κυβέρνησης Αναστασιάδη/ΔΗΣΥ να διαχειριστεί την κρίση και τα στοιχεία την αποδεικνύουν», ανέφερε μεταξύ άλλων σε δήλωσή της η αναπληρώτρια πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου.

Τα δημοσιονομικά αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο του 2020 καταδεικνύουν έλλειμμα της κυβέρνησης -€931 εκ. που αντιστοιχεί σε ποσοστό 4.6% στο ΑΕΠ σε σύγκριση με πλεόνασμα +€385.7 εκ της αντίστοιχης περιόδου του 2019.

Δυστυχώς οι προβλέψεις για το δεύτερο εξάμηνο του 2020 είναι πολύ χειρότερες.

Ποιο λοιπόν είναι το σχέδιο της κυβέρνησης, για τη διαχείριση αυτής της οικονομικής κατρακύλας;

Πολλές από τις οικονομικές δυσκολίες ήταν προβλέψιμες λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας. Εντούτοις, η κυβέρνηση απέτυχε όχι μόνο στους υπολογισμούς αλλά και στην έμπρακτη θωράκιση της κυπριακής οικονομίας.

Άμεσος είναι ο αντίκτυπος στην απασχόληση. Χιλιάδες θέσεις εργασίας κινδυνεύουν, με δεδομένο ότι ήδη έχουν λήξει και τα μέτρα στήριξης των εργαζομένων.

Ως Δημοκρατικό Κόμμα είχαμε προειδοποιήσει γι’ αυτό. Εάν η κυβέρνηση δεν είχε αποσύρει το νομοσχέδιο των κρατικών εγγυήσεων, οι επιχειρήσεις θα είχα περιθώρια να μη προχωρήσουν σε απολύσεις.

Έστω και τώρα, καλούμε την κυβέρνηση να το επαναφέρει.

Είναι πλέον φανερό ότι οι αποφάσεις της κυβέρνησης, όχι μόνο δεν στηρίζουν αλλά υπονομεύουν την οικονομία και την πλέον παραγωγική της τάξη, που είναι η μικρομεσαία.

Τα ημίμετρα αντανακλούν την ανικανότητα της κυβέρνησης Αναστασιάδη/ΔΗΣΥ να διαχειριστεί την κρίση και τα στοιχεία την αποδεικνύουν.