Στα 7.342€, σύν μπόνους, ο μισθός Στουρνάρα στην ΤτΕ!

Η μετακίνηση από τη θέση του “τσάρου της Οικονομίας” θα ανέμενε κανείς να είναι επιζήμια για τον κο Στουρνάρα. Τα πρόσφατα ωστόσο στοιχεία που έδωσε στη Βουλή, η Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού της ΤτΕ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση βουλευτή, δείχνουν πως καθόλου παραπονεμένος δεν βγήκε τελικά από την νέα τοποθέτησή του.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, σύμφωνα με την οποία ζητούσε να υπάρξει άμεση πληροφόρηση για τον μισθό του κου Στουρνάρα, για στοιχεία, μπόνους, έξοδα παραστάσεως και δημοσίων σχέσεων αλλά για το πόσοι αστυνομικοί θα απαρτίζουν την ασφάλεια του νέου διοικητή.

Στην απάντηση που δόθηκε με σχετικό έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή,  ο μισθός του κου Στουρνάρα θα ανέρχεται στα 7.342 ευρώ μηνιαίως, «καθαρά». Οι αποδοχές αυτές καθορίζονται με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΤτΕ, σύμφωνα με το άρθρο 29 του, έχοντος ισχύ νόμου, Καταστατικού της.  Ο νέος διοικητής, θα συνεχίσει την περιοριστική πολιτική του προκατόχου κ. Προβόπουλου, ο οποίος οικειοθελώς είχε παραιτηθεί από τη λήψη ποσοστού 30% των αποδοχών του. Ο νέος διοικητής θα λαμβάνει επίσης, ως είθισται, την πάγια αποζημίωση που λαμβάνουν τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου της Τράπεζας για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις του οργάνου. Η εν λόγω αποζημίωση ανέρχεται σε μηνιαία βάση σε 257 ευρώ, “καθαρά”. Οι όποιες υπηρεσιακές δαπάνες, θα καλύπτονται βάσει παραστατικών.  Όσον αφορά στο τελευταίο ερώτημα σχετικά με την ασφάλεια του νέου διοικητή, η Τράπεζα της Ελλάδος ενημέρωσε ότι για αυτά τα θέματα τηρούνται πιστά οι οδηγίες των αρμοδίων αρχών ασφαλείας.

Αφενώς μεν ο κος  Νικολόπουλος δεν έλαβε την απάντηση που περίμενε καθώς ευελπιστούσε, σύμφωνα πάντα με την ακριβή διατύπωση της ερώτησής του προς τη Βουλή, ότι ο μισθός του νέου διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος θα ξεπερνούσε τις 15.000 ευρώ, αφεταίρου, και ο κος Στουρνάρας δεν πρέπει να έχει παράπονο… Εδώ άλλοι, πτυχιούχοι, καλούνται να ζήσουν ολόκληρη οικογένεια με 500€!