Στα ύψη ο υδράργυρος! Υψηλές θερμοκρασίες τις επόμενες μέρες

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία θερμοκρασίες υψηλότερες από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα θα επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες. Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 39 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 32 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 34 στα υπόλοιπα παράλια και στους 29 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το επόμενο τριήμερο ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα την Παρασκευή και το Σάββατο, ενώ την Κυριακή αναμένεται μικρή άνοδος.

Όπως δήλωσε ο Λειτουργός της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Παναγιώτης Μούσκος, τις επόμενες ημέρες “οι θερμοκρασίες θα είναι υψηλές, πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα”.

Σύμφωνα με τον κ. Μούσκο, σήμερα και το τριήμερο που ακολουθεί η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 38-39 βαθμούς στο εσωτερικό, ενώ την Κυριακή ο υδράργυρος ενδέχεται να αγγίξει τους 40 βαθμούς. Η κανονική για την εποχή θερμοκρασία στο εσωτερικό είναι 37 βαθμοί Κελσίου.

Ο κ. Μούσκος εξήγησε ότι η άνοδος της θερμοκρασίας οφείλεται στην αλλαγή της αέριας μάζας που μας επηρεάζει, από την Αφρική, πιο ζεστή από την αέρια μάζα που μας επηρέαζε και έφερε την αστάθεια και τις καταιγίδες των προηγούμενων ημερών.