Στα ταμεία του Κράτους θα μπουν 33,8 εκατ. από εγκληματικές ενέργειες

Τρεις τροπολογίες ώστε, μεταξύ άλλων, να μεταφέρονται στον προϋπολογισμό τα χρήματα που έχουν δεσμευθεί ως προϊόν εγκληματικής ενέργειας κατέθεσε η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο για την δημοσιονομική εποπτεία.

Με την τροπολογία, 33,8 εκατ. ευρώ που δεσμεύθηκαν ως προϊόν εγκληματικών ενεργειών θα καταγραφούν στον προϋπολογισμό και θα διατεθούν εντός του 2014 για εκπαίδευση, έρευνα και κοινωνική αλληλεγγύη.

Με την δεύτερη τροπολογία οι «ανενεργές» παρακαταθήκες που βρίσκονται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων περνούν στα χέρια του Ταμείου. Πρόκειται για 36.172 παρακαταθήκες τις οποίες έχει καταγράψει ειδική επιτροπή, χωρίς όμως να έχει προσδιορίσει το συνολικό ποσό που περιλαμβάνεται σε αυτές. Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων θα καλέσει τους ενδιαφερόμενους για την κατάθεση των δικαιολογητικών και αν με την παρέλευση 2 μηνών δεν υπάρξει ανταπόκριση τότε θα παραγράφονται υπέρ του Ταμείου.

Η τρίτη τροπολογία προβλέπει ότι οι λογαριασμοί της Κεντρικής Διοίκησης που τηρούνται σε τράπεζες ή πιστωτικά ιδρύματα αναφορικά με την έκδοση, την εξυπηρέτηση και τη διαχείριση του δημόσιου χρέους, καθώς και με την διαχείριση των ταμειακών διαθέσιμων της Κεντρικής Διοίκησης κινούνται με τις εντολές του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, ενώ έως τώρα οι πληρωμές γίνονταν από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.