Στα σαγόνια ενός… κροκόδειλου!

Δέσμια του Σήφη του κροκόδειλου ήταν όλη την προηγούμενη εβδομάδα η ελληνική τηλεόραση με δεκάδες εκπομπές να κάνουν εκτενή αφιερώματα, αναφορές αλλά και ζωντανές συνδέσεις με το φράγμα Ρεθύμνου. Με τον τόπο δηλαδή, όπου ένα άτυχο, πλην όμως διάσημο πλέον ζώο, εγκαταλείφθηκε από τους άμυαλους “ιδιοκτήτες” του σκορπώντας φόβο στους κατοίκους αλλά και υψηλή τηλεθέαση στα ελληνικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Και ενώ το θέμα της μικρής “ΔΕΗ” ήταν σε εκκρεμότητα, ενώ η Τρόϊκα είχε και πάλι την τιμητική της, ενώ τα νέα ποσοστά που δημοσιεύτηκαν για την ανεργία είναι για ακόμη μία φορά απογοητευτικά και ενώ τόσα ακόμη φλέγοντα ζητήματα παραμένουν ανοιχτά, ο Σήφης ο Κροκόδειλος  έκλεψε την παράσταση! Κάποιος ανεγκέφαλος που τον είχε σπίτι του από μικρό, όπως επεσήμαναν οι ειδικοί, αποφάσισε, μη μπορώντας να τον τιθασεύσει, να τον απελευθερώσει – ξεφορτωθεί και μάλιστα σε κατοικημένη περιοχή.  Ο Σήφης, όπως τον ονόμασαν οι Κρητικοί φίλοι του, καθήλωσε κυριολεκτικά χιλιάδες τηλεθεατές όπως απέδειξαν τα ποσοστά τηλεθέασης των εκπομπών που ασχολήθηκαν εκτενώς με το θέμα.

Αναμφίβολα ο Έλληνας τηλεθεατής αναζητά έστω και λίγες στιγμές ανάπαυλας από τα πραγματικά του προβλήματα. Κατά πόσον όμως η ανάγκη αυτή, γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από τα κανάλια που υποτιμούν τη νοημοσύνη του και αυτός αποχαυνωμένος το αποδέχεται; Σε κάποια  εκπομπή σε ζωντανή σύνδεση παρακολουθούσαμε επί αρκετή ώρα ένα… κούτσουρο και ακούγαμε την περιγραφή της παρουσιάστριας για τον κροκόδειλο που υποτίθεται ότι βλέπαμε και στην οθόνη μας. Και χρειάστηκε πραγματικά αρκετή ώρα περιγραφής για να καταλήξει και η ίδια η σχολιάζουσα ότι τελικά δεν πρόκειται για το ερπετό αλλά για ένα κομμάτι φθαρμένου, ξύλου που είχε παρασυρθεί από το νερό.

Ο Σήφης μας έκανε τελικά μία χαψιά!!!