Στα κρατητήρια ο Θεόδωρος Αριστοδήμου

Εξιτήριο πήρε από το Γενικό Νοσοκομείο  Πάφου  σήμερα το πρωί ο Θεόδωρος  Αριστοδήμου και μεταφέρθηκε για κράτηση στην Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές τα αρχιτεκτονικά σχέδια στα οποία βασίστηκε ο Δήμος Πάφου προκειμένου να εκδώσει την πολεοδομική άδεια για το Mall της Πάφου έχουν εξαφανιστεί από το φάκελο της συγκεκριμένης ανάπτυξης, στην οποία μετέχει ο Θεόδωρος Αριστοδήμου μέσω εταιρείας στην κοινοπραξία που έχει ανεγείρει και διαχειρίζεται το συγκεκριμένο εμπορικό κέντρο.

Από τις μέχρι στιγμής προκαταρκτικές εξετάσεις, διαπιστώθηκε ότι  από το φάκελο της μεγάλης αυτής ανάπτυξης, η οποία δεν διαθέτει πιστοποιητικό τελικής έγκρισης και κατά συνέπεια άδεια λειτουργίας, απουσιάζουν σημαντικά σχέδια του έργου.

Ήδη στις αρμόδιες επιτροπές του Δήμου έχουν εξεταστεί καταγγελίες για καταπάτηση από την εταιρεία που έχει ανεγείρει το Mall χώρου πρασίνου προκειμένου να δημιουργηθούν πρόσθετοι χώροι στάθμευσης, ενώ εξετάζεται επίσης από την τοπική Αρχή καταγγελία που αφορά στην καταπάτηση τουρκοκυπριακού τεμαχίου γης στην περιοχή προκειμένου να εξυπηρετηθεί η συγκεκριμένη ανάπτυξη.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι ανακριτές του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου έχουν στα χέρια τους τους φακέλους 179 αναπτύξεων στις οποίες μετείχε ο όμιλος ΑΡΙΣΤΟ από το 2000 μέχρι σήμερα, από τις αρχές της εβδομάδας, όταν εξασφάλισαν διάταγμα παράδοσης των εγγράφων αυτών.

Μετά τα ευρήματα στις υποθέσεις του διαχωρισμού των οικοπέδων και στο Mall, η Νομική Υπηρεσία εξέδωσε και νέο διάταγμα με το οποίο ο Δήμος καλείται να παραδώσει όλους τους φακέλους, όλων των αναπτύξεων όχι μόνο του ομίλου ΑΡΙΣΤΟ αλλά και εταιρειών που ο Θεόδωρος Αριστοδήμου μετέχει ή κατέχει οποιαδήποτε θέση, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνει σχετική έρευνα στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου και στους φακέλους χιλιάδων αναπτύξεων.

Στο Νοσοκομείο κρατείται για νοσηλεία η 36χρονη λειτουργός των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Πάφου, μητέρα βρέφους ενός έτους, μετά από συχνές λιποθυμικές τάσεις που παρουσίασε.

Υπό κράτηση τελούν επίσης η σύζυγος του επιχειρηματία, καθώς και ο πρώην δημοτικός μηχανικός του Δήμου Πάφου ο οποίος μεταφέρθηκε χθες στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του ΓΝ Πάφου ύστερα από αυξημένη πίεση που παρουσίασε και ακολούθως πήρε εξιτήριο.

Εναντίον των τεσσάρων υπόπτων, του Θεόδωρου Αριστοδήμου, της συζύγου του, του τέως δημοτικού μηχανικού του Δήμου Πάφου και της λειτουργού των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου, εξετάζεται υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, πλαστογραφία, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, συνωμοσία για καταδολίευση, εξασφάλιση εγγράφου με ψευδείς παραστάσεις, κατάχρηση εξουσίας με ψευδές πιστοποιητικό από δημόσιο λειτουργό και κατάχρηση εμπιστοσύνης από δημόσιο λειτουργό, αδικήματα που φέρονται να διαπράχθηκαν μεταξύ 3 Φεβρουαρίου του 2010 με 28 Δεκεμβρίου του 2011.