Αρχιεπίσκοπος: Πρέπει να υπάρξει κάθαρση

Μιλώντας μετά το πέρας της θείας λειτουργίας στον Ιερό Ναό της κοινότητάς του, Τάλας, έστειλε σαφές μήνυμα ότι η κάθαρση πρέπει να γίνει γιατί την απαιτεί ο λαός και επιτέλους πρέπει να τιμωρούμε κάποιους για να φοβούνται και οι υπόλοιποι, έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β`, προσθέτοντας πως “αν δεν γίνουμε αυστηροί, δεν θα πάμε καλά”.

“ Kάνει ο ένας κάτι, δεν τον αγγίζει κανείς, κάνει δεύτερος, κάνει τρίτος και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε γιατί ποτέ δεν τιμωρήθηκε κανένας,” ανέφερε.

Κληθείς να σχολιάσει κατά πόσο έχει αρχίσει η κάθαρση με αφορμή και την υπόθεση Aristo, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου είπε “αν είναι αθώοι, δεν έχουν να φοβηθούν τίποτε, και απορώ γιατί αναστατώθηκαν και πήγαν στο νοσοκομείο”.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε υπόθεση ενώπιον δικαστηρίου, στην οποία παρουσιάστηκε ως κατηγορούμενος ο ίδιος γιατί φύτεψε αμπέλια, χωρίς άδεια, σε περιουσία της Ιεράς Μονής Αγίου Νεοφύτου, όπου ήταν ηγούμενος. Όπως ανέφερε, το δικαστήριο τον αθώωσε, γιατί βάσει του Συντάγματος η Μονή έχει δικαίωμα να αξιοποιήσει την περιουσία της όπως κρίνει ο προϊστάμενός της.

Αν είναι αθώοι, διερωτήθηκε, τότε γιατί αναστατώνονται.

Τέλος κάλεσε την Κυβέρνηση να είναι αυστηρή, λέγοντας πως αν δεν γίνουμε όλοι αυστηροί δεν θα πάμε καλά. “`Ηρθαμε δυστυχώς σε αυτό το απαράδεκτο σημείο, ένα μέρος του λαού μας να πεινά, εξαιτίας όλων αυτών”, είπε.