Στα βήματα του Άδωνι ο Λακκοτρύπης ;

Η παραίτηση του υπουργού Ενέργειας Γ. Λακκοτρύπη μονοπώλησε τη συζήτηση των τελευταίων ημερών. Η επιθυμία του για παραμονή παρά την αποχώρηση του κόμματος του από την συγκυβέρνηση, αλλά και η στάση του για αποχώρηση από το ΔΗΚΟ συζητήθηκαν όσο τίποτα άλλο τις τελευταίες ημέρες.

Αυτό ωστόσο, που προκαλεί έκπληξη είναι η ομοιότητα της πολιτικής πορείας του κ. Γιώργου Λακκοτρύπη, με αυτή του γνωστού Ελλαδίτη υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο κ. Γεωργιάδης, βουλευτής του ΛΑΟΣ τοποθετήθηκε το 2011 κατά την περίοδο της μεταβατικής κυβέρνησης Παπαδήμου, στη θέση του Υφυπουργού Ανάπτυξης, με αρμοδιότητα τη Ναυτιλία. Μετά την αποχώρηση του Γ. Καρατζαφέρη από την συγκυβέρνηση αντέδρασε έντονα με την απόφαση του κόμματος και δεν ακολούθησε την γραμμή του κόμματος. Παραιτήθηκε από την υπουργική του θέση, αλλά και από την βουλευτική του έδρα. Εν συνεχεία η πορεία του είναι γνωστή λίγες ημέρες μετά προσχώρησε στην ΝΔ και κατέβηκε στις εκλογές του 2012, οπότε και επανεξελέγη βουλευτής και σήμερα έχει αναλάβει ένα πολύ δύσκολο υπουργείο, αυτό της Υγείας.

Κάπως έτσι, λοιπόν είναι και η ιστορία του κ. Λακκοτρύπη…τοποθετήθηκε από τον ΔΗΚΟ στην κυβέρνηση Αναστασιάδη ως υπουργός Ενέργειας.

Ενοχλήθηκε έντονα από την απόφαση του κόμματος του για αποχώρηση από την συγκυβέρνηση. Παραιτήθηκε από την υπουργική θέση, αν και προς το παρόν οι παραιτήσεις των υπουργών του ΔΗΚΟ δεν έχουν γίνει ακόμα αποδεκτές. Εν συνεχεία παραιτήθηκε και από μέλος του Δημοκρατικού κόμματος. Το μόνο πλέον που μένει να δούμε είναι να προσχωρήσει και στο κόμμα του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Εάν το δούμε και αυτό, τότε 100% ο κ. Λακκοτρύπης φαίνεται να έχει για πολιτικό πρότυπο τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Της Ελένης Κοτέ