Στα ίχνη και άλλων υπόπτων για το σχέδιο δολοφονίας κατά του Γενικού Εισαγγελέα

Επτά ώρες κατέθετε στον ανακριτή ο Αντώνης Προκοπίου Κίτας, ένας από τους συλληφθέντες για την απόπειρα δολοφονίας κατά του Γενικού Εισαγγελέα Πέτρου Κληρίδη.

Ο ισοβίτης στις Κεντρικές Φυλακές, έδωσε σύμφωνα με πληροφορίες στοιχεία, που επιβεβαιώνουν ότι στόχος ήταν και ο αναπληρωτής διευθυντής των φυλακών Γιώργος Τρυφωνίδης, αλλά οδηγούν στη σύλληψη και άλλων προσώπων,κάποια από τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι “παλιοί γνώριμοι” της αστυνομίας.

Στο φορητό αντιαρματικό, με το οποίο οι συλληφθέντες θα δολοφονούσαν τον Γενικό Εισαγγελέα, δεν έχει βρεθεί γενετικό υλικό. Έτσι, μέχρις στιγμής οι αρχές βαδίζουν στα τυφλά σχετικά με το πώς έφτασε το όπλο αυτό στα χέρια της συμμορίας. Στοιχεία ανιχνεύονται και από τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα υπόπτων, για το ποιοι κρύβονται πίσω από το αντιαρματικό.

Αλλά και για τα κίνητρα που θα μπορούσαν να έχουν οι συλληφθέντες. Ο Κίτας έχει ισχυριστεί πως την απόπειρα δολοφονίας σχεδίασε μέσα από τις φυλακές ένας άλλος κατάδικος, Αντρέας Ονουφρίου, για να εκδικηθεί τον Γενικό Εισαγγελέα για την καταδίκη του. Ισχυρισμός που εκτιμάται από την αστυνομία ως ψευδής.