Σταυριανός: Επιτακτική ανάγκη για να εξασφαλιστεί η ιατρική πτυχή του θέματος σε σχέση με τους εμβολιασμούς

Η Κυβέρνηση να εφαρμόσει την αρχή της πρόληψης για τις θρομβώσεις ή και θρομβοεμβολικά επεισόδια. Επιτακτική ανάγκη για να εξασφαλιστεί η ιατρική πτυχή του θέματος σε σχέση με τους εμβολιασμούς, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο  υποψήφιος βουλευτής Λάρνακας του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Δρ Πανίκκος Α. Σταυριανού

Οι ανακοινώσεις από τα ΜΜΕ και οι θέσεις διαφόρων χωρών σε σχέση με διάφορα σκευάσματα δικαιολογημένα έχουν επιφέρει ανησυχία στους συμπολίτες μας.

Οι συμπολίτες μας εκφράζουν τις έντονες ανησυχίες τους για διάφορα σκευάσματα εμβολίων, λόγω περιστατικών θρομβώσεων ή και θρομβοεμβολικών επεισοδίων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, οι πολίτες να ανησυχούν σε σχέση με το θέμα του εμβολιασμού.

Η Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας, o OAY και ο ΟΚΥπΥ στα πλαίσια του ΓεΣΥ πρέπει άμεσα να ξεκινήσουν προγράμματα, μέσα από τη συμμετοχή ειδικών επιστημόνων για να επιληφθούν των θεμάτων που προκύπτουν και ιδίως στις ομάδες υψηλού ρίσκου του πληθυσμού ούτως ώστε να ελέγχονται αυτές οι ομάδες σε σχέση με την προδιάθεση για θρομβώσεις ή θρομβοεμβολικά επεισόδια.

Γι’ αυτές τις ομάδες, πρέπει να γίνεται μια πιο προσεκτική αντιμετώπιση για να εξεταστεί το ενδεχόμενο εάν αναπτύσσουν ή θα αναπτύξουν θρομβώσεις.

Τα άτομα σε ομάδες υψηλού ρίσκου πρέπει να παρακολουθούνται με συγκεκριμένα προγράμματα, ούτως ώστε να προλαβαίνουν την οποιαδήποτε διαδικασία στον οργανισμό τους που μπορεί να εξελιχθεί σε θρομβώσεις ή σε θρομβοεμβολικά επεισόδια και να λαμβάνεται ανάλογη φαρμακευτική αγωγή.

Πέραν τούτου, τα νούμερα των κρουσμάτων, αλλά και των ανθρώπων που βρίσκονται στα νοσηλευτήρια και στις εντατικές, δεν αφήνουν περιθώρια χαλάρωσης ή εφησυχασμού. Η ανησυχία των πολίτων βρίσκεται στο ζενίθ και οι ανακοινώσεις των αρμοδίων φορέων του ΟΚΥΠΥ και ΟΑΥ πρέπει είναι ουσίας, με εισηγήσεις για το πώς αντιμετωπίζουμε την παρούσα κατάσταση. Όχι να διαπιστώνουν το πρόβλημα, αλλά να το επιλύουν.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, τονίζουμε πως η πρόληψη και η σωστή παρακολούθηση των εν λόγω ατόμων και όχι μόνο είναι σημαντικά. Δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε να θρηνούμε θύματα.

Θέλουμε να συνδράμουμε στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των συμπολιτών μας στο ΓεΣΥ. Δεν θα ήταν άτοπο, να υπάρχει ειδική γραμμή στους εμβολιασθέντες στην κάθε επαρχία, για να γίνεται άμεση ειδοποίηση των αρχών για τα όποια προβλήματα ή επιπλοκές παρουσιάζονται μετά της χορήγηση οποιουδήποτε σκευάσματος.