Νουρής: Προσπάθεια διαβολής των επενδυτών με αλλότρια κομματικά συμφέροντα

Νουρής: Προσπάθεια διαβολής των επενδυτών με αλλότρια κομματικά συμφέροντα

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Νουρής μετά την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις:

«Συζητήσαμε στην Επιτροπή Ελέγχου το θέμα της έκθεσης για το Υφυπουργείο Τουρισμού και αναφορικά με τις πολιτογραφήσεις της επένδυσης της Μαρίνας στην Αγία Νάπα.

Θέλω να πω ότι η οργίλη, αλλά ειλικρινής τοποθέτηση του Βουλευτή κ. Προκοπίου εντός της Συνεδρίας με εκφράζει απόλυτα.

Έναντι μιας από τις τρεις μεγαλύτερες αναπτύξεις που προωθούνται στη χώρα μας, επιδεικνύεται με απίστευτη σπουδή μια προσπάθεια διαβολής των επενδυτών με αλλότρια κομματικά συμφέροντα για καθαρά προεκλογικούς σκοπούς. Αυτό διαφάνηκε ξεκάθαρα μέσα από την συζήτηση στην Επιτροπή.

Επί τις ουσίας της υπόθεσης, σαν Υπουργείο Εσωτερικών έχουμε απαντήσει όλα ανεξαίρετα τα κοινά ερωτήματα του Γενικού Ελεγκτή και του Προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος παραθέτοντας στοιχεία και αριθμούς.

Θέλω να είμαι ειλικρινής. Δεν φιλοδοξώ ότι έπεισα τους ερωτούντες, γιατί πολύ απλά και εξόφθαλμα το ενδιαφέρον τους δεν ήταν το θέμα των πολιτογραφήσεων, αλλά να πληγεί με παράπλευρο τρόπο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο Γενικός Εισαγγελέας έχει απαντήσει και επεξηγήσει τη νομική πτυχή του θέματος με πλήρη λεπτομέρεια».

Ερωτηθείς εάν η Κυβέρνηση θα πρέπει να πάρει νομικά μέτρα εναντίον του Γενικού Ελεγκτή και εάν οδηγείται σε «συνταγματική εκτροπή», ο Υπουργός παρέπεμψε στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, λέγοντας ότι είναι μια ερώτηση η οποία αφορά τον ίδιο.

Κληθείς να απαντήσει εάν επανέρχεται το θέμα να τεθεί ο Γενικός Ελεγκτής ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου είπε ότι «αυτό το οποίο έχετε ακούσει σήμερα στην Επιτροπή είναι ξεκάθαρο και μέσα από τις απαντήσεις που δώσαμε».

Επανέλαβε ότι είναι μια εξόφθαλμη προσπάθεια «να δακτυλοδειχθεί με συγκεκριμένο τρόπο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και βεβαίως να παραβλαφθεί το γενικότερο συμφέρον της χώρας όσον αφορά τις μεγάλες επενδύσεις».

«Θέλω να θυμίσω ότι ανάλογες συμπεριφορές κι ανάλογες τοποθετήσεις είχαμε πολύ πρόσφατα και με το θέμα του καζίνο», είπε ο Υπουργός.

Σημείωσε ότι «η χώρα έχει πολύ ανάγκη τις συγκεκριμένες αναπτύξεις» και τόνισε ότι «αυτό με κανένα τρόπο δεν σημαίνει ότι οι πολιτογραφήσεις και οι επενδύσεις πρέπει να γίνονται εκτός των νενομισμένων διαδικασιών». Πρόσθεσε ότι αυτό είναι κάτι το οποίο ελέγχεται λέγοντας ότι υπάρχουν οι αρμόδιες επιτροπές.

«Αυτά τα ερωτήματα κληθήκαμε να απαντήσουμε κα απαντήσαμε και νομίζω οι απαντήσεις μας ήταν ξεκάθαρες», κατέληξε ο κ. Νουρής.