Στήριξη της κοινωνίας των Ιωαννίνων με “Σπιτική κουζίνα για όλους”

Πρόκειται για πρωτοβουλία του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Ιωαννιτών, με σκοπό την στήριξη της τοπικής κοινωνίας εν καιρώ οικονομικής κρίσης.

Η απόφαση για την ανάπτυξη της νέας δράσης “Σπιτική κουζίνα για όλους” ελήφθη κατά πλειοψηφία, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Φίλιππος Τσουμάνης, πρόκειται για μία νέα κοινωνική δομή που θα προσφέρει σημαντική υπηρεσία και στήριξη στις οικογένειες του Δήμου, θα ενισχύσει έμμεσα τις ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες και γενικότερα τον οικογενειακό προϋπολογισμό μέσω της διάθεσης γευμάτων χαμηλού κόστους ( 2.50 ευρώ το γεύμα).

Μάλιστα, διευκρινίζεται,δεν πρόκειται για συσσίτιο, γιατί οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα σε διάφορα φαγητά που θα εναλλάσσονται καθημερινά.

Για την ανάπτυξη της δράσης αυτής, όπως υπογράμμισε ο κ. Τσουμάνης, θα διατεθεί χώρος στο 1ο ΚΑΠΗ όπου θα υλοποιηθεί πρόγραμμα προσφοράς γευμάτων σε καθημερινή βάση. Το πρόγραμμα απευθύνεται προς όλους ανεξαιρέτως τους κατοίκους και παρέχει τη δυνατότητα χωρίς κανένα προαπαιτούμενο, πρόσβασης σε φρεσκομαγειρεμένο φαγητό και σε ενιαία τιμή για όλα τα είδη. Για την προμήθεια του φαγητού δεν απαιτείται εγγραφή σε κάποια λίστα.