Στήριξη της Βουλγαρίας στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού

Ο Πρέσβης της χώρας στην Κύπρο Hristo Georgiev εξέφρασε σήμερα τη στήριξη της Βουλγαρίας στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, σε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου, με τον οποίο συζήτησε και το ζήτημα της ενίσχυσης της παρουσίας της ΕΕ σε αυτές τις προσπάθειες.

Κατά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. γιαννάκη Ομήρου, ο Βούλγαρος Πρέσβης επεσήμανε και τη διαπιστούμενη κοινή επιθυμία για περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών, ιδιαίτερα στο κοινοβουλευτικό επίπεδο.

Η Τουρκία θα πρέπει πρωτίστως να εφαρμόσει το Πρωτόκολλο της Άγκυρας, να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία και να συνεργαστεί εποικοδομητικά για την προώθηση λύσης του Κυπριακού, ανέφερε ο κ. Ομήρου

Επίσης, διαβεβαίωσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία παραμένει προσηλωμένη στον στόχο της επίλυσης του προβλήματος σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ και τις αξίες και αρχές της ΕΕ.

Στη συνάντηση έγινε και ανταλλαγή απόψεων για τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών για ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τον αντίκτυπό τους στις χώρες μέλη και στην περαιτέρω πορεία της ευρωπαϊκής ενοποίησης.