Στήριξη στους πληγέντες της “Σάντι” υποσχέθηκε ο Μπαράκ Ομπάμα

Τη δέσμευση ότι θα σταθεί στο πλευρό των πολιτών  στις πληγείσες περιοχές των ανατολικών ακτών των ΗΠΑ, μετά το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα “Σάντι” επανέλαβε ο Μπαράκ Ομπάμα, που επισκέφθηκε χθες την ευρύτερη περιοχή της Νέας Υόρκης.

Όπως είπε, “θα παραμείνουν στην πληγείσα περιοχή κρατικοί υπάλληλοι, για όσο καιρό ο πληθυσμός θα έχει ανάγκη άμεσης βοήθειας”, και υποσχέθηκε μια “μακροπρόθεσμου χαρακτήρα ανοικοδόμηση”.

Παράλληλα, εξέφρασε την πρόθεσή του να τοποθετήσει τον υπουργό αρμόδιο για τη Στέγαση και την Αστική ανάπτυξη, Σάουν Ντόνοβαν, ως “ειδικό υπεύθυνο” για την ανωτέρω αποκατάσταση των ζημιών σε μεγαλύτερο χρονικό ορίζοντα, ενώ δεσμεύτηκε
και για τη στενή συνεργασία για όλα τα συναφή θέματα μεταξύ του Λευκού Οίκου και των εκλεγμένων και των δύο κομμάτων στο Κογκρέσο από το Νιού Τζέρσεϊ και από τη Νέα Υόρκη.

Την ίδια ώρα ο Αμερικανός πρόεδρος υπογράμμισε και τις ευθύνες των ασφαλιστικών εταιρειών λέγοντας πως “πρέπει να πάρουν ζεστά το θέμα και οι εμπλεκόμενες ασφαλιστικές εταιρείες, όπως και άλλοι ιδιώτες, που εμπλέκονται στο έργο της ανάπλασης μετά τη φυσική καταστροφή”.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις το μέγεθος της ζημιάς στη Ν. Υόρκη ανέρχεται σε 33 δισ. δολάρια, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο.