Στήνονται διάφορα μέτωπα για παραίτηση Συλλούρη

Οι εξελίξεις με τις χθεσινές νέες αποκαλύψεις από το ειδησεογραφικό πρακτορείο Al Jazeera, η παραίτηση του Προέδρου της Βουλής κ. Δημήτρη Συλλούρη μπορεί να αποτελεί και μονόδρομο λόγω του ότι δεν μπορεί να αντέξει το πολιτικό και ηθικό βάρος της κατακραυγής της κοινωνίας και της οργής του κόσμου. Όλα αυτά τα χλωμά σημεία διαπλοκής και διαφθοράς είναι γεγονός ότι διασύρουν την χώρα μας, καταρρακώνουν τους θεσμούς και το επενδυτικό πρόγραμμα των πολιτογραφήσεων ενώ εξοργίζουν τους πολίτες, οι οποίοι απαιτούν πλέον κάθαρση και ανάκτηση της αξιοπιστίας των θεσμών.

Με διαφορετικές αφετηρίες και δεδομένα επιδιώκουν την παραίτηση του Προέδρου της Βουλής κ. Δημήτρη Συλλούρη τα διάφορα κοινοβουλευτικά κόμματα.

Ήδη στο παρασκήνιο φαίνεται να υπάρχει άτυπη συνεννόηση μεταξύ ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ για άσκησης περαιτέρω πίεσης ώστε να οδηγήσει άμεσα τον κ. Συλλούρη σε παραίτηση. Σε μια τέτοια περίπτωση επικρατέστερος για υποψήφιος ΠτΒ θα παίξει ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος με τη στήριξη του ΑΚΕΛ. Για τον κ. Παπαδόπουλο μια τέτοια εξέλιξη θα τον βολέψει πολύ παίρνοντας κατά κάποιο τρόπο τη ρεβάνς ενόψει των διαφόρων προβλημάτων που έχει στο κόμμα του, με αποκορύφωμα τις αποχωρήσεις των «5» και τη δημιουργία πλέον της πολιτικής πλατφόρμας «Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων».

Από την άλλη αυτός που κάνει παιγνίδι στη Βουλή δεν είναι άλλος από τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος ξέρει πως μπορεί να κερδίζει μάχες αν κρίνουμε τότε με την εκλογή Συλλούρη στις 2 Ιουνίου του 2016, με τις ψήφους των βουλευτών της Αλληλεγγύης και του ΔΗΣΥ στην 3η ψηφοφορία. Εδώ το παρασκήνιο λέει για πιθανό μέτωπο ΔΗΣΥ – ΕΔΕΚ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ – ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ με επικρατέστερους υποψήφιους για ΠτΒ τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο ή τον βουλευτή της Συνεργασίας Άγγελο Βότση ενώ για να εμπλέξουν και τη Συμμαχία Πολιτών ακούγεται χωρίς πολλές πιθανότητες στήριξης και το όνομα του Προέδρου της Γιώργου Λιλλήκα.

Στο λόφο ήδη χτες έγινε σύσκεψη και παρακολουθούν τα πάντα από κοντά, ενώ φαίνεται για πολιτικούς και ηθικούς λόγους ο Συλλούρης οφείλει να δώσει παραίτηση.

Πολιτικό ρεπορτάζ, Μαριλένα Χρίστου