Επιχείρηση ΥΚΑΝ: Κατασχέθηκαν ναρκωτικά και χρήματα – 3 συλλήψεις

Επιχείρηση ΥΚΑΝ: Κατασχέθηκαν ναρκωτικά και χρήματα – 3 συλλήψεις

Σειρά ερευνών σε οικίες και άλλα υποστατικά στην επαρχία Αμμοχώστου, διενήργησαν χθες μέλη της ΥΚΑΝ, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης. Κατά της έρευνες εντοπίστηκε ποσότητα ναρκωτικών, σύνεργα καλλιέργειας ναρκωτικών και χρηματικά ποσά, ενώ συνελήφθησαν δύο πρόσωπα, για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Κατά την επιχείρηση, που άρχισε το μεσημέρι χθες και ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα, διενεργήθηκαν εφτά έρευνες σε οικίες, υποστατικά και ένα όχημα.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε σε οικία 26χρονου, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των €5,500, αριθμός επιταγών συνολικής αξίας €33,000, μια ζυγαριά ακριβείας, τέσσερις κροτίδες και ποσότητα κάνναβης, βάρους 270 γραμμαρίων περίπου. Ως αποτέλεσμα ο 26χρονος συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα.

Ακολούθησε έρευνα σε αποθήκη, σε χωριό της επαρχίας Αμμοχώστου, όπου εντοπίστηκαν σύνεργα που χρησιμοποιούνται για αποξήρανση κάνναβης, καθώς και ποσότητα κάνναβης βάρους 30 γραμμαρίων περίπου.

Αμέσως μετά, διενεργήθηκε έρευνα στο αυτοκίνητο 38χρονου, όπου εντοπίστηκαν τα κλειδιά της πιο πάνω αποθήκης και δύο ψαλίδια με ίχνη κάνναβης. Ο 38χρονος συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Οι δύο συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στα γραφεία της ΥΚΑΝ στην επαρχία Αμμοχώστου, όπου επανασυνελήφθησαν δυνάμει δικαστικών ενταλμάτων σύλληψης και τέθηκαν υπό κράτηση.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, διενεργήθηκε έρευνα και στην οικία δεύτερου 38χρονου, όπου εντοπίστηκε ποσότητα κάνναβης, βάρους 0,37 του γραμμαρίου περίπου. Ο 38χρονος συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα.

Μεταφέρθηκε στα γραφεία της ΥΚΑΝ, όπου αφού κατηγορήθηκε γραπτώς, αφέθηκε ελεύθερος για να κλητευθεί ενώπιον Δικαστηρίου.

Η ΥΚΑΝ (Επαρχιακό Κλιμάκιο Αμμοχώστου) συνεχίζει τις εξετάσεις.