Σπεύδει στο Προεδρικό ο Αρχιεπίσκοπος

Στο Προεδρικό μεταβαίνει αυτή την ώρα ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, για να ενημερώσει ο ίδιος προσωπικά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την αντίθεση του για την αυριανή συνέλευση των μετόχων της τρ. Κύπρου.

Εν τω μεταξύ με στόχο τη δημιουργία συνδέσμου και την έγκριση συντονιστικής επιτροπής βρέθηκαν για πρώτη φορά σήμερα το απόγευμα, οι παλιοί και νέοι μέτοχοι της Τράπεζας Κύπρου οι οποίοι δεν εκπροσωπούνται από τους μεγάλους πόλους που δημιουργήθηκαν, δηλαδή την διαχειρίστρια της Λαϊκής και τους δικηγόρους των μεγαλομετόχων.

Ο Αρχιεπίσκοπος μετέβη στη συνάντηση συνοδευόμενος από τους δικηγόρους, Λουκή Παπαφιλίππου, Κρις Τριανταφυλλίδη και Κύπρο Χρυσοστομίδη. Μιλώντας ενώπιον των περίπου 700 μετόχων της Τράπεζας Κύπρου ο Αρχιεπίσκοπος  ανέφερε πως οι παλιοί μέτοχοι της τράπεζας δεν έπρεπε να έχουν μετοχές αξίας 1 σεντ αλλά 60 σεντ. Μάλιστα, είπε πως όταν ζήτησε από τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας να τον ενημερώσει πως προέκυψε αυτή η τιμή του απάντησε πως δεν γνωρίζει.

Ο δικηγόρος Κύπρος Χρυσοστομίδης ανέφερε πως όταν πολλοί μέτοχοι συνασπιστούν μπορούν να έχουν λόγο στην πορεία μίας εταιρείας.

Η απόφαση να χάσουν οι παλιοί μέτοχοι το 99% της αξίας τους και οι κάτοχοι αξιογράφων το 97% ήταν και είναι εντελώς αδικαιολόγητη και παράνομη γιατί τον Μάρτιο του 2013 ή Τράπεζα Κύπρου ήταν φερέγγυα, ανέφερε ο κ. Χρυσοστομίδης.

Οι συμμετοχή των παλιών μετόχων της τράπεζας θα έπρεπε να είναι στο 21% πρόσθεσε.

Στο μεταξύ η αίτηση που κατατέθηκε από την Αρχιεπισκοπή στο επαρχιακό δικαστήριο Λευκωσίας με την οποία το ζητούμενο είναι να μην επιτραπεί στη διαχειρίστρια της Λαϊκής να έχει δικαίωμα για το 18.1% που εκπρόσωπει θα εξεταστεί  αύριο το πρωί.

Οι ενδιαφερόμενοι για δημιουργία συνδέσμου κλήθηκαν να συμπληρώσουν σχετικό έντυπο κα να επικοινωνήσουν με τη Λαϊκή.