Έντονη διαφωνία Βουλής για να χρησιμοποιηθεί η Κύπρος για επιθετικές ενέργειες κατά της Συρίας

Με εξουσιοδότηση της Ολομέλειας της Βουλής, ο Προεδρεύων του σώματος, Σοφοκλής Φυττής, ανέλαβε όπως ανακοινώσει και διαμηνύσει προς κάθε κατεύθυνση την πάγια θέση του νομοθετικού σώματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ότι δεν θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί η Κύπρος για επιθετικές ενέργειες εναντίον οιασδήποτε γειτονικής χώρας.

Το θέμα ήγειρε απόψε στην έκτακτη συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής ο Αντιπρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ, Γιώργος Βαρνάβα, με αφορμή τις συγκρούσεις στη Συρία και τις δημόσιες αναφορές για ενδεχόμενη χρήση των Βρετανικών Βάσεων από ξένες δυνάμεις που επιθυμούν να πλήξουν στόχους στη γειτονική αυτή χώρα.

Υπήρξαν για το θέμα αυτό αρκετές παρεμβάσεις Βουλευτών με διάφορες απόψεις ως προς το κατά πόσον θα μπορούσε η έκτακτη Ολομέλεια, στην ημερήσια διάταξη της οποίας δεν υπήρχε εγγεγραμμένο τέτοιο θέμα, να συζητήσει και να εκδώσει ψήφισμα σχετικό με το θέμα αυτό και ποιό θα έπρεπε να είναι το περιεχόμενο αυτού του ψηφίσματος.

Τελικώς, ανέλαβε ο Προεδρεύων της Ολομέλειας, Σοφοκλής Φυττής, να προβεί στις δέουσες ενέργειες, λαμβάνοντας υπ` όψη τις σταθερές διαχρονικές θέσεις της Βουλής για τα θέματα αυτά.