“ΣΟΚ”-Τον άφησε να πεθάνει για να τον βγάλει φωτογραφία

Φρίκη προκαλεί η φωτογραφία που δημοσίευσε η Νew York Post σε πρωτοσέλιδο της, στην οποία απεικονίζεται ένας 58χρονος άνδρας να έχει πέσει από ατύχημα στις ράγες του μετρό και να προσπαθεί απελπισμένα να ανέβει για να σώσει τη ζωή του.Η εφημερίδα με τον τίτλο “Καταδικασμένος. Αυτός ο άνδρας θα πεθάνει” κυκλοφόρησε στο φύλλο της 4ης Δεκεμβρίου.

Το περιστατικό συνέβη στην πλατφόρμα του σταθμού του μετρό στην 49η οδό, όπου ένας άνδρας με ψυχολογικά προβλήματα έσπρωξε στις ράγες τον άτυχο 58χρονο.

Ο φωτογράφος, της εφημερίδας αντί να σπεύσει να τον βοηθήσει προτίμησε να απαθανατίσει με το φακό την τραγική στιγμή του άτυχου άνδρα, ο οποίος πέθανε ακαριαία. Και σαν να μην έφτανε αυτό η εφημερίδα έκανε τη φωτογραφία πρωτοσέλιδο.

Οι εκπρόσωποι του Τύπου και οι αναγνώστες καταδίκασαν το περιστατικό, με τον φωτογράφο Ουμάρ Αμπάσι, να δηλώνει μέσω του σημερινού φύλλου της εφημερίδας, ότι ήταν πολύ μακρυά για να βοηθήσει τον άτυχο άνδρα και πως δεν τραβούσε φωτογραφίες για να απαθανατίσει τη στιγμή αλλά για να δει τα φλας ο οδηγός του τρένου και να σταματήσει εγκαίρως.