Σοκαριστικές φωτογραφίες που αποκαλύπτουν πως βλάπτει το κάπνισμα την ανάπτυξη του εμβρύου! (Video – Photos)

Στις εικόνες αυτές φαίνεται πως τα έμβρυα των οποίων οι μητέρες καπνίζουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αγγίζουν το στόμα και το πρόσωπό τους πολύ πιο συχνά από εκείνα των οποίων οι μητέρες αποφεύγουν το κάπνισμα.

Το κάπνισμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης βλάπτει σοβαρά την ανάπτυξη των εμβρύων. Μπορεί αυτό να μην είναι καινούρια πληροφορία, όμως αποδεικνύεται και μέσω νέων εικόνων από υπέρηχους που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό αποτελεί ένδειξη πως καθυστερεί η ανάπτυξή του κεντρικού νευρικού συστήματός τους, αφού όπως έχει παρατηρηθεί τα έμβρυα αγγίζουν τα πρόσωπά τους όλο και λιγότερο, όταν μεγαλώνουν και αναπτύσσονται φυσιολογικά.

Ως μέρος της έρευνας η Dr Νάντια Ραιζλαντ του πανεπιστημίου Ντάρχαμ εξέτασε στους υπέρηχους, τις χιλιάδες κινήσεις των εμβρύων μέσα στη μήτρα σε διάφορα στάδια της εγκυμοσύνης, 20 συνολικά γυναικών, τέσσερις εκ των οποίων κάπνιζαν κατά μέσο όρο 14 τσιγάρα την ημέρα.

Οι γιατροί προειδοποιούν τις μητέρες να σταματάνε το κάπνισμα, επειδή έτσι αυξάνουν τον κίνδυνο να γεννήσουν πρόωρα, ενώ τα μωρά ενδέχεται να έχουν αναπνευστικά προβλήματα ή ακόμα και να μην επιβιώσουν.

1 2