Σοβαρότητα και σύνεση για να λυθεί ο γόρδιος δεσμός των εκποιήσεων

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, Μιχάλης Γιωργάλλας με δηλώσεις του σχολίασε τις εξελίξεις για το νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις και ανέφερε:

«Ο λαϊκισμός και οι ηχηρές δηλώσεις για τις εκποιήσεις πρέπει να τερματιστούν γιατί παραπλανούν τους πολίτες και δημιουργούν κλίμα αβεβαιότητας που επηρεάζει και τις τράπεζες και την οικονομία. Είναι πλέον φανερό ότι ούτε η Κυβέρνηση ούτε οι πολιτικές δυνάμεις θα επιτρέψουν οι πολίτες να γίνουν θύματα των τραπεζών για δεύτερη φορά.

Η Κυβέρνηση και οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν υποχρέωση να εντατικοποιήσουν την προσπάθεια τους για να ετοιμάσουν τα πρόσθετα νομοσχέδια που θα εγγυούνται την προστασία των πολιτών.

Οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να αναμένουν να ενημερωθούν για τα μέτρα προστασία που η κυβέρνηση προτίθεται να στείλει στη βουλή και να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις.

Ως εκ τούτου για να λυθεί ο γόρδιος δεσμός των εκποιήσεων, όλες οι πλευρές έχουν υποχρέωση να επιδείξουν σοβαρότητα, συναίνεση και συνεννόηση γιατί μόνο έτσι μπορούμε να καταρτίσουμε ένα ολοκληρωμένο νομοθετικό πλαίσιο που προστατεύει τους ευάλωτους οφειλέτες και θα επιτρέπει στις τράπεζες να αντιμετωπίσουν την επιδημία των μη εξυπηρετούμενων δανείων χωρίς όμως να μπορούν να κάνουν κατάχρηση του εργαλείου των εκποιήσεων», κατέληξε ο Μιχάλης Γιωργάλλας.