Σνεζάνα (Χιονάτη), το μωρό που γεννήθηκε στο χιόνι – 10 οι νεκροί στην Πολωνία από το κρύο

Η Σνεζάνα γεννήθηκε πριν από λίγες ώρες… Η μητέρα της βρισκόταν εγκλωβισμένη στο χιόνι μέσα στο ασθενοφόρο που την πήγαινε να γεννήσει σε νοσοκομείο στη Σερβία. Ήταν αδύνατο ο οδηγός του ασθενοφόρου να ξεκολλήσει από την τεράστια ουρά των αυτοκινήτων που είχαν εγκλωβιστεί . Το ιατρικό προσωπικό μετέφερε την έγκυο γυναίκα σε ένα φορτηγό με θέρμανση. Εκεί γεννήθηκε το υγιέστατο μωρό η Σνεζάνα όπως την ονομασαν, στα ελληνικά Χιονάτη.

Από τις ισχυρές χιονοπτώσεις στη βόρεια και βορειοανατολική Σερβία και τις πολικές θερμοκρασίες, δύο άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί. Εκατοντάδες χρειάστηκαν τη βοήθεια των σωστικών συνεργείων ,καθώς τα οχήματα στα οποία επέβαιναν, είχαν εγκλωβιστεί στο χιόνι.

«Έχουμε σώσει 661 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων 30 παιδιά, που είχαν εγκλωβιστεί λόγω του χιονιού μέσα σε αυτοκίνητα και σε λεωφορεία στους δρόμους της Σερβίας”, δήλωσε ο αξιωματούχος του σερβικού υπουργείου Εσωτερικών Πρέντραγκ Μάριτς.

Στην Πολωνία, ο αριθμός των νεκρών από το κρύο έφτασε τους 10. Σε ορισμένες περιοχές της χώρας η θερμοκρασία έπεσε στους -15 βαθμούς Κελσίου. Όλοι οι νεκροί είναι άνδρες, μεταξύ τους δύο άστεγοι.

Στην Τσεχία, όπου η θερμοκρασία έπεσε στους -27 βαθμούς Κελσίου, τα θύματα του χιονιά είναι τρία . Πρόκειται για δύο άστεγους, μια γυναίκα και έναν άνδρα, και έναν  67χρονο, το πτώμα του οποίου βρέθηκε κοντά στο σπίτι του στο Πλάβι, στο βόρειο τμήμα της χώρας.