Σκότωσαν άστεγο με τσεκούρι στο Ελληνικό!

Στιγμές φρίκης έζησε ένας χειμερινός κολυμβητής ο οποίος πέρασε μέσα από τις εγκαταστάσεις γνωστού παραλιακού μπαρ που έχει πια εγκαταλειφθεί στην παραλία του Αγίου Κοσμά στο Ελληνικό και βρέθηκε μπροστά στο πτώμα ενός άστεγου ο οποίος είχε δολοφονηθεί άγρια, με ένα χτύπημα στο πίσω μέρος του κεφαλιού από τσεκούρι!

Αμέσως ειδοποιήθηκε η Ασφάλεια και οι αστυνομικοί που έφτασαν στο εγκαταλελειμμένο μπαρ βρήκαν το νεκρό καθισμένο σε μια πολυθρόνα, στην στάση που δέχθηκε ανυποψίαστος το ύπουλο χτύπημα από πίσω από τον δράστη ο οποίος τον αιφνιδίασε. Στο πίσω μέρος του τριχωτού της κεφαλής έφερε τραύμα από μικρο τσεκούρι, που βρέθηκε δίπλα στο πτώμα όπου το εγκατέλειψε ο δολοφόνος.

Η ταυτότητα του θύματος αναγνωρίστηκε γρήγορα. Ο 48χρονος από την Αλβανία, ο Ηλίας όπως τον ήξεραν στην περιοχή, είχε βρει τον τελευταίο χρόνο καταφύγιο στις παλιές εγκαταστάσεις του μπαρ, όπου διέμεναν και άλλοι άστεγοι αλλοδαποί. Μεταξύ αυτών, ήταν και ένας Ιρανός ή Ιρακινός που ακούει στο μικρό όνομα Αλί και τα ίχνη του έχουν χαθεί το τελευταίο 24ωρο. Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει τις έρευνες δεν έχουν ανακαλύψει ακόμα το κίνητρο της εν ψυχρώ δολοφονίας, όμως εκτιμούν πως πρόκειται για προσωπικές διαφορές που μάλλον προέκυψαν από την συμβίωση αστέγων στον συγκεκριμένο χώρο.

Ως και πριν από περίπου ένα χρόνο, ο 48χρονος είχε μια φυσιολογική ζωή και ήταν οικογενειάρχης με σύζυγο και δυο παιδιά. Ωστόσο, είχε σοβαρό πρόβλημα με το αλκοόλ και είχε εθιστεί, με αποτέλεσμα να μετατραπεί σε έναν βίαιο άνθρωπο. Ετσι, η γυναίκα του τον έδιωξε από το σπίτι, μην αντέχοντας άλλο αυτή την κατάσταση. Οσο καιρό ζούσε ως άστεγος, ο Ηλίας έβγαζε τα προς το ζην πουλώντας με ένα μηχανάκι που διέθετε τα ψάρια τα οποία ψάρευε στην γύρω παραλιακή περιοχή ένας άλλος από τους αστέγους, που και αυτός κατοικούσε στις παλιές εγκαταστάσεις του νυχτερινού κέντρου.