ΣΚΤ: Εν αναμονή του πορίσματος, τα σκάνδαλα συνεχίζονται…

Αναμένεται εντός της ημέρας το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής για τη κατάρρευση του Συνεργατισμού.

Μετά τα αποκαλυπτικά σκάνδαλα στα οποία αναφερθήκαμε σε αποκλειστικά ρεπορτάζ της  Λαιμητόμος.com οι πληροφορίες από πρώην αλλά και νυν υπαλλήλους της ΣΚΤ συνεχίζουν να έρχονται κοντά μας.

Αναφέρονται σε διάφορες σαθρές καταστάσεις οι οποίες ως επί το πλείστον έχουν να κάνουν με εκτιμήσεις ακινήτων αλλά και για υπαλλήλους οι οποίοι έχουν επωφεληθεί του σχεδίου πρόωρης αφυπηρέτησης αλλά εξακολουθούν να εργάζονται με ετήσια συμβόλαια.

Περίπου 1000 υπαλλήλοι της  πρώην Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας πήραν μέχρι και €180,000 αποζημίωση συν το ταμείο προνοίας φεύγοντας με το σχέδιο πρόωρης αφυπηρέτησης.

Όμως μερικοί από αυτούς  συνεχίζουν να εργάζονται στην εναπομείνουσα οντότητα, την ΚΕΔΙΠΕΣ, με συμβόλαιο και  αμοίβονται με τον ίδιο μισθό τον οποίο έπαιρναν πρίν το κλείσιμο της ΣΚΤ.

Αρκετές είναι οι φωνές διαμαρτυρίας για την κατάσταση αυτή και διερωτούνται πως έχουν επιλεγεί οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι και γιατί δεν ενημερώθηκαν  όλοι οι αποχωρήσαντες υπάλληλοι οι οποίοι όπως τους είχαν πει δεν είχαν άλλη επιλογή από την  αφυπηρέτηση;

Η Ερευνητική Επιτροπή έχει άραγε ασχοληθεί με αυτό το θέμα;

Γιατί όλοι αυτοί οι εναπομείναντες υπάλληλοι συνεχίζουν να πληρώνονται αδρά εις βάρος του φορολογούμενου πολίτη;

Πάντως όλοι σήμερα, αναμένουν με αγωνία το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής για να δούμε αν αυτή τη φορά αποδοθούν ευθύνες και εάν θα τιμωρηθούν κάποιοι.