Σκουπιδότοπος η Πέτρα του Ρωμιού

Βραβείο για τις καθαρότερες θάλασσες και τις πιο βρώμικες παραλίες θα μπορούσε να διεκδικήσει η Κύπρος. 

Αυτό προκύπτει μετά την ανακοίνωση της ετήσιας έκθεσης της Κομισιόν ότι η Κύπρο αγγίζει το απόλυτο στην καθαρότητα των θαλάσσιων υδάτων της για το 2012, αλλά και τις εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και δείχνουν ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά σημεία της Κύπρου την Πέτρα του Ρωμιού γεμάτη σκουπίδια.

Μέλη του Κινήματος Οικολόγων διερεύνησαν την καταγγελία του Συνδέσμου Ξεναγών για απαράδεκτη κατάσταση και ασχήμια στην περιοχή της Πέτρας του Ρωμιού.

¨Η κατάσταση είναι απαράδεκτη. Οι κάλαθοι είναι υπερπλήρεις και η γύρω περιοχή είναι ένας απέραντος σκουπιδότοπος. Σε αντίθεση με την υποδειγματική καθαριότητα του περιπτέρου, η είσοδος που οδηγεί στη θάλασσα, δείχνει σημεία εγκατάλειψης. Η υπόγεια διάβαση είναι λερωμένη και χωρίς φωτισμό”, αναφέρουν σε ανακοίνωση τους οι Οικολόγοι.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η Πέτρα του Ρωμιού, θεωρείται ένας από τους πιο δημοφιλής τουριστικούς προορισμούς και αντικατοπτρίζει την ιστορία της χώρας μας, τέτοιες εικόνες είναι απαράδεκτες.

“Φυσικά μνημεία όπως είναι η Πέτρα του Ρωμιού, αξίζουν καλύτερης αντιμετώπισης, αν θέλουμε να παραμείνουμε ελκυστικός τουριστικός προορισμός”, και όχι μόνο λόγια

Οι αρμόδιοι φορείς, ΚΟΤ, και Κοινοτικό Συμβούλιο Κουκλιών ας αναλάβουν τις ευθύνες τους.