Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες – Αυξάνονται τα μπλόκα

Έτοιμοι να κλείσουν τους δρόμους εμφανίζονται οι αγρότες σε ολόκληρη τη χώρα ζητώντας επιτακτικά απο την κυβέρνηση την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Τη μείωση της τιμής του πετρελαίου, τη μείωση του ΦΠΑ και τη μείωση στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Οι αγρότες στη Θεσσαλία βρίσκονται για τέταρτη μέρα στο μπλόκο της Νίκαιας και σταδιακά ενισχύουν τις δυνάμεις τους. Μπλόκα υπάρχουν ακόμη στην Κουλούρα της Ημαθίας, σε Βοιωτία, Φθιώτιδα, Τρίκαλα και Καρδίτσα, Αλεξανδρούπολη, Δράμα και Σέρρες.

Συγκεκριμένα στις Σέρρες, περισσότερα από ογδόντα τρακτέρ έχουν παραταχθεί στον οδικό άξονα Νέας Ζίχνης– Αμφίπολης, στην διασταύρωση του Δραβίσκου, ενώ αλλά τριάντα βρίσκονται ήδη στη διασταύρωση Μεσοράχης.

Την ίδια ώρα  περισσότερα από ενενήντα τρακτέρ έχουν παραταχθεί στον κόμβο των Κερδυλλίων, επί της Εθνικής οδού Σερρών Καβάλας. Αμέτρητα είναι τα τρακτέρ που έχουν παραταχθεί στις κεντρικές πλατείες των χωριών του νομού.

Στη Δράμα μπλόκα υπάρχουν σε τρία σημεία: το πρώτο στη Μαυρολεύκη με περίπου 100 τρακτέρ, το δεύτερο στον δρόμο που ενώνει την Καβάλα με τη Δράμα στο ύψος Σκαρί με 60 τρακτέρ και το τρίτο στη διασταύρωση Οχυρού με 50 αγροτικά αυτοκίνητα. Άλλα 150 τρακτέρ βρίσκονται παραταγμένα στη Χρυσούπολη Καβάλας και περίπου 100 στην Αλεξανδρούπολη.

Την ίδια ώρα, οι αγρότες στη Ζίτσα των Ιωαννίνων και την Αιτωλοακαρνανία ζεσταίνουν τα τρακτέρ του.