«Σκληρή» επίθεση Πετρίδη στον Χριστοδουλίδη: Τέρμα οι υποκρισίες

“Με ποια ήθη συνάδει να παίρνουμε την επιστολή του από τα push notifications των μέσων ενημέρωσης”

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης δεν ήταν παρών στη συνεδρία του Πολιτικού γραφείου του Δημοκρατικού Συναγερμού λόγω ειλημμένων υποχρεώσεων κι έτσι απέστειλε επιστολή όπου αναφέρει τις δικές του θέσεις, προς τον πρόεδρο του κόμματος.

Στην επιστολή του, ο Νίκος Χριστοδουλίδης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι θεωρεί πρόωρη την έναρξη της συζήτησης των εσωκομματικών διεργασιών για τις Προεδρικές εκλογές του 2023.

Μετά την ανάγνωση της επιστολής  Χριστοδουλίδη ο Υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης ζήτησε τον λόγο.

Στην τοποθέτησή του ανέφερε πως «είναι με έκπληξη που πληροφορηθήκαμε πως έχει ειλημμένες υποχρεώσεις ο κος Χριστοδουλίδης. Ποια ήθη του ΔΗΣΥ επιβάλλουν τέτοιες συμπεριφορές; Ποιος άρχισε την πρόωρη προεδρολογία στο κόμμα;».

«Κάποια πράγματα πρέπει να λέγονται», είπε.

Ο Κωνσταντίνος Πετρίδης διερωτήθηκε σε ιδιαίτερα έντονο ύφος “ποιός άρχισε τη συζήτηση για την πρόωρη πρόεδρολογια;” και “με ποια ήθη συνάδει να παίρνουμε την επιστολή του από τα push notifications των μέσων ενημέρωσης.”

“Μα ποιος την άρχισε και το πιππιλούν; Πόση υποκρισία; Ποιοι κάνουν προεκλογική; Ποιοι μπαίνουν μέσα στα πόδια άλλων υπουργών; Κάποια πράγματα πρέπει να λέγονται. Πάει να διαλυθεί μια παράταξη για την εσωστρέφεια. Τέρμα οι υποκρισίες. Να σεβαστούμε τις διαδικασίες. Οποιος δεν τις σέβεται δεν έχει χώρο στη παράταξη.”

Δρυμεία επίθεση κατά του Υπουργού Εξωτερικών εξαπέλυσε επίσης στην τοποθέτησή του, ο Υπουργός Μεταφορών,  Γιάννης Καρούσος ο οποίος τόνισε ότι θα πρέπει να γίνουν σεβαστές οι διαδικασίες του κόμματος και να μην οδηγηθεί για προσωπικές φιλοδοξίες το κόμμα στην εσωστρέφεια.

Η επιστολή Χριστοδουλίδη προς τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου: