ΔΗΚΟ: Στα 8 χρόνια διακυβέρνησης Αναστασιάδη, η χώρα μας έχει υποχωρήσει κατά 16 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη

Στα 8 χρόνια διακυβέρνησης Αναστασιάδη, η χώρα μας έχει υποχωρήσει κατά 16 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη, ανέφερε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΔΗΚΟ, Χρίστος Σένεκη

Η δήλωση:

Στο πλαίσιο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως έχει συνεχιστεί σήμερα η συζήτηση για τις προεκτάσεις της δημοσίευσης της έρευνας των Pandora Papers.

Στη σημερινή συζήτηση κατατέθηκε και αναγνώστηκε πολυσέλιδη επιστολή του Προέδρου της Δημοκρατίας, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται σε προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά και στις ενέργειες που έλαβε η δική του κυβέρνηση για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Στις αναφορές του Προέδρου της Δημοκρατίας απαντά ο διεθνής Δείκτης Αντίληψης για τη διαφθορά, που εκδίδεται κάθε χρόνο από την οργάνωση Διεθνής Διαφάνεια. Ένας διεθνής δείκτης εμπειρογνωμόνων, που αξιολογεί το επίπεδο της διαφάνειας, της λογοδοσίας και της διαφθοράς σε κάθε χώρα.

Τρεις παράγοντες που καθορίζουν ουσιαστικά το επίπεδο της δημοκρατίας σε μια χώρα.

Σε αυτόν τον δείκτη η Κύπρος ήταν στην 39η θέση το 2007, στην 41η θέση το 2012 και έκτοτε υποχωρεί συστηματικά, με αποτέλεσμα το 2020 να έχει κατρακυλήσει στην 57η θέση.

Στα οχτώ χρόνια διακυβέρνησης του Προέδρου Αναστασιάδη και του ΔΗΣΥ, η χώρα μας έχει υποχωρήσει κατά 16 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη.