Σκληρή γλώσσα Νεοφύτου κατά Λιλλήκα: Είναι λαϊκιστής και κακόβουλος

Οι δηλώσεις του Γιώργου Λιλλήκα για το φυσικό αέριο, προκάλεσαν την οργισμένη απάντηση του αναπληρωτή προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

«Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται ο τόπος τούτη την κρίσιμη ώρα είναι φτηνούς λαϊκισμούς που ενώ ηχούν μελωδικά στα αυτιά των πολιτών βαθαίνουν την κρίση και επιτείνουν την αβεβαιότητα και ανασφάλεια, επιβαρύνοντας περαιτέρω το αρνητικό οικονομικό κλίμα», αναφέρει ο κ. Νεοφύτου, σε ανακοίνωση του.

Συνεχίζοντας σε σκληρή γλώσσα, ο κ. Νεοφύτου κατηγορεί τον υποψήφιο πρόεδρο ότι συμπεριφέρεται «όπως  το ψαροπούλι που προσπαθεί ματαίως να πωλήσει το ψάρι, που είναι στο γιαλό. Δυστυχώς, είτε δεν αντιλαμβάνεται, είτε συνειδητά επιχειρεί να παραπλανήσει».

Ο πρώτος όσο και ο δεύτερος γύρος αδειοδότησης δεν δίνουν κανένα δικαίωμα σε κυπριακή εταιρεία υδρογονανθράκων για συμμετοχή στη εξόρυξη κοιτασμάτων. Συνεπώς, επισημαίνει ,οι ερμηνείες του κ. Λιλλήκα είναι και παραπλανητικές και κακόβουλες. Και διερωτάται πως είναι «δυνατόν μια κρατική εταιρεία που ακόμη δεν λειτούργησε, που δεν έχει κανένα ποσοστό στην κοινοπραξία της Noble – Delek που έχουν τα αποκλειστικά δικαιώματα εξόρυξης, να πωλήσει είτε ομόλογα είτε μετοχές;».

Ο κ. Νεοφύτου, υπενθυμίζει στον κ.Λιλλήκα, που ίδιος είχε κάνει ήταν ότι δεν θα έπρεπε να προχωρήσει ο β` γύρος αδειοδοτήσεων χωρίς να προχωρήσει το νομικό πλαίσιο για τον υποθαλάσσιο αγωγό, να παρθεί η πολιτική απόφαση για τη δημιουργία του χερσαίου τερματικού υγροποίησης και ακολούθως η δημιουργία της Κρατικής Εταιρείας Πετρελαίων.