Ελλάδα:Μας οδηγείτε στην εξαθλίωση, φώναξαν τα άτομα με αναπηρία

Φωνή διαμαρτυρίας, έξω από το υπουργείο Οικονομικών στην οδό Νίκης στην Αθήνα, ύψωσαν άτομα με αναπηρία.

Ανάπηροι, ηπατομεταμοσχευθέντες, τυφλοί, ασθενείς με κυστική ίνωση και άνθρωποι ζήτησαν να μην απολυθεί κανείς  και να μην υποστούν και άλλες περικοπές που θα τους οδηγήσουν στην εξαθλίωση. Οι θεραπείες στις οποίες είναι αναγκασμένοι να υποβάλλονται είναι ακριβές  και τα επιδόματα πενιχρά.

Με ψήφισμά της η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) διεκδικεί επαναφορά των προστατευτικών ρυθμίσεων από τις μειώσεις συντάξεων του μεσοπρόθεσμου, επαναφορά των δώρων εορτών και αδείας για όλους τους συνταξιούχους αναπηρίας/γήρατος ανεξαρτήτως κατηγορίας αναπηρίας και μελών οικογενειών που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με βαριά αναπηρία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Διεκδικεί επίσης χορήγηση του ΕΚΑΣ στους συνταξιούχους αναπηρίας, χωρίς όριο ηλικίας, εξαίρεση των εργαζομένων ΑμεΑ με ποσοστό αναπηρίας 50% και πάνω και μελών οικογενειών βαριά ΑμεΑ στο στενό ευρύτερο δημόσιο τομέα ΔΕΚΟ, ΟΤΑ από τις μειώσεις που προβλέπονται στους μισθούς με τις διατάξεις του μεσοπρόθεσμου.

Ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ, Ιωάννης Βαρδακαστάνης συναντήθηκε με εκπρόσωπο του υπουργείου. Αμέσως μετά δήλωσε πως υπήρξε δέσμευση από την πλευρά του υπουργείου ότι θα ξεκινήσει διάλογος για την αποκατάσταση των ατόμων με αναπηρία που έχουν θιγεί.

 

 

Check Also

Ελλάδα-«Ελ. Βενιζέλος»: Εκατοντάδες εγκλωβισμένοι ξαπλωμένοι στο πάτωμα, με κουπόνια για φαγητό

Πρωτόγνωρες σκηνές εκτυλίχθηκαν τη Δευτέρα στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Το χάος στην Αττική Οδό, οι …

Ελλάδα: Πότε θα υποχωρήσει ο παγετός και τα φαινόμενα της κακοκαιρίας «Ελπίς»

Η σφοδρή χιονόπτωση αλλά και οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες μετέτρεψαν ένα μεγάλο τμήμα των δρόμων …