Σκανδαλώδης η θητεία του Δημήτρη Χριστόφια

Με αρκετές κατηγορίες στο ενεργητικό του αποχαιρετά την περίοδο της Προεδρίας του, ο Δημήτρης Χριστόφιας.

Η έντονη διαλλακτικότητα όσον αφορά το Κυπριακό, οι αμφίβολοι χειρισμοί του της έκρηξης στο Μαρί είναι μόνο κάποια από αυτά που του προσάπτονται. Πιο πρόσφατο και επιστέγασμα των λανθασμένων χειρισμών και παραλείψεων του αποτελεί η πολιτική του ολιγωρία στο θέμα διαπραγματεύσεων των μέτρων που θέλει να επιβάλει η Τρόικα. Το αποτέλεσμα ήταν ένα σχεδόν εκβιαστικό και δυσβάσταχτο πακέτο, εις βάρους του Κυπριακού λαού.

Ο νυν Πρόεδρος φροντίζει να “καθαρίσει” τα χέρια του και να δώσει την σκυτάλη της υπογραφής του Μνημονίου στην επόμενη κυβέρνηση, όπως αντίστοιχα  προσωρινές ήταν οι λύσεις, που επέλεξε με τα δάνεια των ημικρατικών AHK, Cyta και Αρχής Λιμένων.

Ο Δημήτρης Χριστόφιας, έχει μπει επανειλημμένα στο στόχαστρο των Κύπριων πολιτών, εξαιτίας των εσφαλμένων χειρισμών του σε ζωτικά θέματα που αφορούν την οικονομική ζωή της χώρας, αλλά παρ’ όλα αυτά δεν έχει δώσει μια σαφή απάντηση.

Φροντίζει να εμμένει στην πικρία του για τις άδικες κατηγορίες που αφορούν την ταπεινή του καταγωγή, αλλά παραλείπει τεχνηέντως να δώσει σαφείς απαντήσεις για τους λόγους που οδήγησαν την Κύπρο στην παρούσα οικονομική κρίση.